Şcoala Generală nr. 6 din Alexandria riscă să fie desfiinţată… pentru început doar pe hârtie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Şcoalii Generale nr. 6 din Alexandria nu a reuşit să înscrie peste 300 de elevi pentru anul şcolar viitor. Din această cauză, unitatea de învăţământ nu îşi poate reprimi personalitatea juridică. În momentul de faţă, instituţia este arondată Şcolii Generale nr. 4, însă municipalitatea şi Inspectoratul Şcoalar Judeţean caută soluţii pentru a-şi recăpăta personalitatea juridică.

Doar 260 de elevi estimează conducerea Şcolii Generale nr. 6 din Alexandria că vor începe anul şcolar 2012-2013 în această unitate de învăţământ. Acest lucru înseamnă că şcoala nu poate avea personalitate juridică, una dintre condiţiile esenţiale pentru acest lucru fiind un număr total de elevi de minimum 300. Municipalitatea consideră problema Şcolii nr. 6 una destul de importantă, pentru că, în acest fel, instituţia riscă să se desfiinţeze.

“Avem un subiect pe care ţin neapărat să-l dezbatem. Este referitor la Şcoala Generală nr. 6. După cum ştiţi  unitatea de învăţământ nu se încadrează în cei 300 de elevi impuşi pentru a avea personalitate juridică. Eu personal n-aş promova un proiect de hotărâre prin care să nu redăm personalitatea juridică Şcolii Generale nr. 6. Am constat că ieşind din joc o unitate e mai greu să o renaşti”, a declarat primarul Alexandriei, Victor Drăguşin.

Directorul Şcolii numărul 6, Dumitru Avram spune că numărul foarte mic de elevi este din cauza prezenţei crescute a copiilor de etnie romă. Din acest motiv, părinţii evită să-şi înscrie copiii acolo.

Una dintre soluţii ar fi arondarea unei grădiniţe pentru a îndeplini condiţia de 300 de elevi. Municipalitatea, prin vocea edilului-şef va încerca să găsească o soluţie pentru rezolvarea problemei. Celelalte 5 şcoli alexandrene şi-au păstrat în continuare personalitatea juridică, toate depăşind numărul de 300 de elevi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe alexandria@adevarul.ro sau pe messenger adevarulalexandria@yahoo.com sau la numărul de telefon 0729.729.361

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite