Raed Arafat: Povestea SMURD continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat: Povestea SMURD continuă
Raed Arafat: Povestea SMURD continuă

Părintele SMURD, Raed Arafat a inaugurat şi ultimul serviciu de acest tip din ţară. Teleormanul fiind ultimul judeţ în care SMURD a devenit operaţional. Astfel, toate judeţele României beneficiază acum de serviciile medicale de urgenţă şi de prim-ajutor calificat.

Ultimul centru al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost inaugurat în Teleorman în prezenţa doctorului Raed Arafat, fondatorul acestui serviciu. Cu acest prilej, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a precizat că povestea SMURD, începută în urmă cu 22 de ani, va continua cu sprijinul tuturor instituţiilor implicate.

“Astăzi pentru mine este o zi specială. Sunt mulţi colegi în ţară care se uită acum la ce se întâmplă şi poate că nu le vină să creadă că SMURD încă funcţionează după tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii 22 de ani, după ce am pierdut vieţi în accidene, după ce am pierdut colegi de-ai noştri în accidente. Acest serviciu încheie o etapă de dezvoltare în cadrul sistemului de urgenţă integrat al României. Noi astăzi încheiem operaţionalizarea în ultimul judeţ care nu avea acest serviciu. Continuăm, sprijinul există, colaborarea există şi, cum se spune, povestea continuă. A întregului system de urgenţă", a declarat în discursul său la inaugurarea SMURD Teleorman, doctorul Raed Arafat.

Click FOTO GALERIE

Raed Arafat: Povestea SMURD continuă

În opinia lui Arafat, succesul proiectului SMURD se datorează în special cetăţenilor României care au contribuit enorm prin sprijinul material sau moral pe care l-au dat acestui serviciu.

"Acest sistem nu este nici al unei persoane, nici al unui grup mic de oameni, este un sistem la care a participat toată lumea, inclusiv populaţia. Faptul că unii au dat acel 2 la sută reprezintă un mod de dezvoltare a sistemului", a explicat Arafat.

El a apreciat totodată că  prin inaugurarea SMURD în Teleorman va creşte capacitatea de intervenţie a medicilor.
“Dacă până acum media numărului echipajelor de urgenţă în judeţul Teleorman era de 15, de astăzi va fi de 20. Asta înseamnă o creştere a capacităţii de intervenţie de 25 la sută. Acest lucru nu poate însemna decât o mai bună calitate, mai multe vieţi salvate şi timp mai rapid de reacţie”, a adăugat Arafat.

La ceremonia de inaugurare a SMURD Teleorman au participat, alături de premierul Mihai Răzvan Ungureanu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca şi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite