FOTO “Chef de chef” cu dansuri ţigăneşti de Ziua Internaţională a Romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ziua lor, frumoasele “ţigăncuşe” alexăndrene au oferit un show de zile mari. Acestea au îmbrăcat costumele tradiţionale, extrem de colorate, cu multe floricele şi salbe şi au încins atmosfera cu două dansuri ţigăneşti în picioarele goale. La “petrecere” a luat parte şi primarul Alexandriei, Victor Drăguşin.

Centrul pentru Sprijin Social al Romilor din Alexandria a răsunat astăzi de acorduri ale muzicii tradiţionale, pe care elevele din Alexandria au dansat cu patimă. Ţiganii din municipiu au marcat, cu două zile mai devreme, prin muzică, dansuri tradiţionale şi costume colorate, Ziua Internaţională a Romilor. Întâlnirea a avut şi un caracter social, pentru că cei mai sărmani copii care au şi rezultate bune la învăţătură au primit cadouri constând în cărţi, dulciuri şi diplome.

image

CLICK pe POZE pentru GALERIE FOTO

Maestrul de ceremonii a fost consilierul pe probleme de romi din Primăria Alexandria, Virgiliu Alexandra (Tobi). Alături de copiii romi s-a aflat şi edilul-şef al municipiului, Victor Drăguşin. Acesta a rămas impresionat de spectacolul oferit de copiii romi, pe care i-a îndemnat să frecventeze şcoala.

“Începând de la toamnă, Primăria va acorda nişte burse speciale pentru copiii care provin din familiile cu o situaţie financiară precară. Dar va fi o condiţie! Lunar trebuie primit raport de la învăţător sau de la diriginte dacă aţi fost la şcoală în fiecare zi. Cine lipseşte, nu primeşte cuponul. Se numeşte “cupon social” şi se acordă pentru a încuraja frecvenţa la şcoală. De la toamnă trebuie să mergeţi la şcoală, să învăţaţi şi să fiţi premianţi”, le-a spus primarul Drăguşin, copiilor de etnie romă din Alexandria.

La finalul manifestării, peste 100 de copii romi din şcolile alexăndrene şi care au avut rezultate bune la învăţătură au primit cadouri constând în cărţi, dulciuri şi diplome.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite