Weekend "incendiar" pentru pompierii teleormăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările.
Pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările.

Pompierii teleormăneni au avut serios de muncă în weekendul care abia a trecut. Ei au intervenit pentru stingerea a 30 de incendii, dintre care 25 au fost la vegetaţia uscată.

25 arderi necontrolate de mirişte şi vegetaţie uscată au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Pompierii teleormănenii au tot mai mult de muncă din cauza cetăţenilor care şi-au făcut un obicei din arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a vegetaţiei uscate.

Arderile necontrolate s-au manifestat la vegetația uscată de pe raza localităților Videle, Scrioaștea, Săceni, Vedea, Traian, Furculești, Roșiorii de Vede, Turnu Măgurele, Alexandria, Blejești, Suhaia, Zimnicea, Putineiu, Gratia, Ciolănești, Măldăeni și Troianul.

Intervențiile au fost destul de dificile, în principal din cauza vântului puternic ce favoriza propagarea focului la vecinătăți, dar și din cauza lipsei surselor de apă, alimentarea făcându-se uneori, în navetă,  de la distanțe de peste 15 km. Cu toate că nu s-au înregistrat pagube materiale, valoarea bunurilor salvate este de peste 300 000 de lei.

Cele mai mari pagube din cauza arderii vegetaţiei uscate au fost prodese la o societate comercială din comuna Drăgăneşti Vlaşca. Paznicul societăţii cu pricina a considerat că poate face curat în perimetrul societății prin arderea vegetației uscate. După ce a aprins focul, acesta a uitat faptul că mai trebuie să îl și supravegheze permanent, așa că flăcările s-au extins în voie la cele 8 cauciucuri de utilaje agricole, depozitate într-un colț din curte. Valoarea pagubelor, reprezentând cele 8 cauciucuri și vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 30 mp, a fost apreciată la suma de 20.000 de lei.

Cu acest prilej pompierii teleormăneni reamintesc faptul că “este interzisă folosirea focului deschis nesupravegheat în locuri cu pericol de incendiu în apropierea locuinţelor, a anexelor gospodăreşti, lângă depozitele de furaje, pe câmpuri şi mirişti, în apropierea pădurilor, precum şi în interiorul acestora”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite