Bisericile teleormănene sunt controlate de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bisericile au intrat în vizorul pompierilor telermăneni. Aceştia verifică toate bisericile de pe raza judeţului, pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite care s-ar putea produce pe timpul desfăşurării slujbelor religioase din perioada sărbătorilor de Paşti.

Perioada sărbătorilor de Paşti este una solicitantă pentru pompierii teleormăneni. Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite pe timpul desfăşurării slujbelor religioase din următoarea perioadă, pompierii verifică toate bisericile din judeţ. Aceştia urmăresc starea instalaţiilor electrice, a sistemelor de încălzire şi a coşurilor de fum, dar şi existenţa stingătoarelor şi hidranţilor. Până în momentul de faţă, toate deficienţele constatate în timpul controalelor au fost deja remediate de către personalul desemnat cu desfăşurarea activităţilor administrative.

Totuşi, pentru ca Sfintele Sărbători de Paşti să fie petrecute în linişte şi fără incidente tragice, pompierii recomandă slujitorilor bisericii şi cetăţenilor teleormăneni să nu uite de câteva reguli de bază.

În primul rând, lumânăriile nu se vor ţine, de către credincioşi, în apropierea hainelor şi părului acestora ori a obiectelor combustibile, precum icoanele. Se va manifesta o atenţie deosebită atunci când credincioşii se deplasează cu lumânările aprinse în autovehicule.

Atunci când slujbele au loc în interior se va evita permiterea accesului unui număr de credincioşi peste capacitatea construcţiei şi se vor menţine, obligatoriu, pe toată durata slujbei, uşile de acces şi evacuare în poziţie deschisă.

Lumânările se sting, obligatoriu, după terminarea slujbelor religioase. Pe durata desfăşurării slujbelor cu public numeros, din interiorul lăcaşurilor de cult trebuie evacuate covoarele, mochetele, băncile şi scaunele nefixate în pardoseală.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite