Poliţiştii teleormăneni recomandă şoferilor să nu plece la drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia teleormăneană recomandă şoferilor să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii trebuie să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Prevederile legale interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, când drumul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei. Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, cauciucurile trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile ”M+S”, ”M.S.”, ”MS” sau ”M&S”. oferii care nu au mașinile echipate corespunzător riscă sancţiuni între 603 şi 1.340 lei.
De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături şi alimente, telefonul mobil şi un încărcător auto, iar în rezervor să existe combustibil suficient.
„Având în vedere riscul crescut de apariţie a poleiului şi gheţii pe drumurile publice, recomandăm tuturor participanţilor la trafic evitarea, pe cât posibil, a tranzitării zonelor afectate de fenomene meteorologice intense în perioada manifestării lor”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Teleorman.
Trebuie precizat că pietonii trebuie să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.
Autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au obligaţia legală de a monta pe roti lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite