Mobilizare generală la plantat de salcâmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mobilizare generală la plantat de salcâmi
Mobilizare generală la plantat de salcâmi

90.000 de salcâmi vor fi plantaţi mâine şi luni în apropierea Alexandriei. Operaţiunea de plantare a salcâmilor se anunţă una destul de rapidă şi asta pentru că municipalitatea a achiziţionat un dispozitiv de efectuat găuri. Cu toate acestea, edilul-şef, Victor Drăguşin îi invită pe toţi alexăndrenii care vor să “pună umărul” la această acţiune, vineri dimineaţă, cu începere de la ora 9.00 la pasarela de pes

Municipalitatea sună adunarea pentru o campanie de împădurire. Acţiunea va avea loc mâine şi luni, iar ţinta stabilită este plantarea a 90.000 de salcâmi în apropiere de Alexandria. Terenurile care urmează să fie împădurite sunt în suprafaţă totală de peste 19 hectare fiind din categoria celor neproductive.

„Acum câteva luni de zile am încheiat un parteneriat cu Consiliul Judeţean privind înfiinţarea unor zone de protecţie a mediului prin creşterea suprafeţelor împădurite în judeţul Teleorman. Materialul săditor înseamnă 90.000 de fire de salcâm. Acestea ne sunt puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean şi, în ideea de a-i şi planta, am convocat tot ceea ce înseamnă TESA în aparatul de specialitate al primarului, al serviciilor publice şi, de asemenea, am făcut apel la conducerile unităţilor de învăţământ, astfel încât mâine şi luni să plantăm salcâmii în zonele limitrofe ale municipiului Alexandria”, ne-a declarat primarul Victor Drăguşin.

La acţiune pot participa şi alexăndrenii care vor să pună umărul la împădurire. Cei care doresc să palanteze salcâmi sunt aşteptaţi la ora 09:00 la pasarela peste râul Vedea (capătul străzii Al. Ghica după intersecţia cu strada Dr. Stâncă – în dreapta).

“Am luat un dispozitiv de efectuat găuri pentru a nu pierde foarte mult timp cu datul la cazma. Plantăm, udăm şi îi vom avea şi în întreţinere în următorii ani. Cu acest prilej îi invit pe toţi cei care doresc să pună umărul şi au această plăcere să vină şi dânşii mâine şi luni în zonele pe care le anunţăm. Avem nevoie de protecţie, mai ales că se anunţă în următorii ani o posibilă deşertificare a întregii zone în care ne aflăm. Avem nevoie să plantăm arbori, iar salcâmul este un arbore care se pretează la aşa ceva”, a adăugat Drăguşin.

Acţiunea face parte din cadrul „Programului privind unele măsuri de protecţie a mediului prin creşterea suprafeţelor împădurite în judeţul Teleorman pe perioada 2011 - 2020”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite