Alexăndrenii nu se tem de legea picnicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexăndrenii nu se tem de legea picnicului
Alexăndrenii nu se tem de legea picnicului

Legea picnicului a fost adoptată, urmează acum să se şi aplice! La doar două zile de la promulgarea legii privind desfăşurarea activităţii de picnic, alexăndrenii încalcă legea. Dis de dimineaţă “s-au înarmat” cu grătare, mici şi multă bere şi au ieşit în spatele blocului, printre maşini să se “delecteze” făcând o friptură.

Cetăţenii care vor să iasă la picnic, în aer liber, să prăjească mititei sau grătare vor putea face acest lucru doar în spaţii special amenajate. De vineri, orice picnic se va putea organiza doar în zone special amenajate şi dotate cu utilităţi necesare acestei activităţi.

image

Astfel, picnicurile se vor desfăşura doar în locuri special amenajate, aflate în administrarea publică sau privată. Administratorii acestor zone sunt obligaţi să doteze zona corespunzător, să asigure curăţenia, să amplaseze tomberoane destinate colectării selective a deşeurilor şi în acelaşi timp să marcheze zonele destinate parcării autovehiculelor. Administratorilor zonelor de picnic care nu respectă aceste obligaţii pot fi amendaţi cu până la 50.000 de lei, iar cetăţenii care iau parte la picnicuri au obligaţia de a arunca gunoaiele selectiv în locuri special amenajate. Cei care nu respectă acest lucru riscă sa fie sanctionaţi cu o amendă cuprinsă între 200 şi 2.000 de lei.

Focul va fi aprins doar în locurile special amenajate şi nu se va lasa nesupravegheat, amendă aplicată pentru nerespectarea acestor obligaţii este de 3.000 de lei. Tot în noua lege este prevăzută şi o amendă cuprinsă între 300 şi 3.000 de lei pentru persoanele care nu păstrează liniştea în locurile destinate picnicurilor, dar şi pentru cei care aruncă pe jos mucuri de ţigară.

Încă de anul trecut există şi în Alexandria, mai exact în Pădurea Vedea, o zonă special amenajată pentru activităţi de picnic.
Alexăndrenii nu par să ţină cont nici de locurile special amenajate, dar nici de noua lege şi ies tot  printre blocuri să facă grătar şi să-şi afume vecinii.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite