GALERIE FOTO Lacrimi şi emoţii pentru cuplurile alexăndrene care şi-au serbat “Nunta de aur”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

45 de cupluri alexăndrene au sărbătorit astăzi, nunta de aur într-un cadru festiv. Vădit emoţionaţi, “mirii” şi “miresele” au spus „DA” pentru a doua oară în faţa primarului, iar un sobor de preoţi le-a dat binecuvântarea. După ceremonia festivă de la primărie, cuplurile au fost invitate la petrecerea organizată de municipalitate în cinstea lor.

Au petrecut împreună jumătate de veac, au trecut prin bune şi prin rele, dar au reuşit să înfrunte greutăţile şi au ajuns să spună „DA” pentru a doua oară în faţa primarului Alexandriei, Victor Drăguşin. Este vorba despre cele 45 de cupluri care astăzi au sărbătorit “Nunta de aur”.

Evenimentul, oficiat de edilul-şef, Victor Drăguşin s-a desfăşurat într-un cadru emoţionant. Ceremonia a fost cu adevărat una “stresantă” pentru primarul Alexandriei şi asta pentru că printre cei 45 de sărbătoriţi s-au aflat şi socrii săi.

Primarul Victor Drăguşin, alături de socrii şi soţie

image

“Este normal să aveţi emoţii şi dumneavoastră şi eu. Dumneavoastră sunteţi căsătoriţi în 1962. În acelaşi an m-am născut eu. Am viaţă, cât aveţi dumneavoastră ani de căsnicie. Viaţa te pune în situaţii la care nici nu te gândeşti. Mă gândeam eu vreo clipă că voi ajunge, măcar formal, să oficiez o căsătorie socrilor mei? Vă informez, dragi părinţi, că aştept ploconul acasă!

image

50 de ani de căsnicie înseamnă o viaţă, înseamnă o bătrâneţe în comun. Acestea sunt daruri divine şi rezultatul unor îndelungi ani de respect, de stimă şi de preţuire. Peste 50 de ani de căsnicie înseamnă peste 50 de ani de prietenie, de sprijin reciproc, de înţelegere, de acceptare, de iertare, peste 50 de ani de dăruire totală, 50 de ani de cunoaştere, înseamnă greutăţi învinse împreună, lupta cu viaţa şi cu obstacolele ei şi miracolul unei vieţi trăite unul pentru celălalt”, a spus vizibil emoţionat de încărcătura evenimentului, primarul Alexandriei, Victor Drăguşin.

După ce “proaspeţii însurăţei” şi-au jurat din nou credinţă veşnică, un sobor de preoţi le-a dat mirilor binecuvântarea.

Deşi recunosc că nu întotdeuna le-a fost uşor, cuplurile spun că înţelegerea reciprocă, proiectele commune şi compromisurile au fost cele care i-au ţinut împreuna atât de mult timp.

Ceremonia oficială s-a transformat într-o petrecere în toată regula la care municipalitatea i-a invitat pe nuntaşii de aur şi, chiar dacă sunt trecuţi de prima tinereţe, cuplurile nu s-au dat în lături de la a întinde o horă în cinstea celor 50 de ani petrecuţi împreună.

Pe lângă petrecerea de nuntă, municipalitatea le-a mai făcut cadou cuplurilor certificate de căsătorie aniversare şi suma de 300 lei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite