Atenţie la căpuşe! 23 de teleormăneni au ajuns la spital muşcaţi de căpuşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele zile, cel puţin 23 persoane din judeţul Teleorman, cele mai multe din Alexandria, au ajuns la spital după ce au fost muşcate de căpuşe. Administraţia locală anunţă că în zilele următoare va începe tratamentul specific pentru combaterea căpuşelor.

23 de teleormăneni au ajuns la spital în ultimele zile după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Majoritatea sunt din Alexandria şi spun că, înainte de a sesiza muşcătura, au fost la iarbă verde în parcul din Pădurea Vedea.

Pentru ca aceste cazuri să nu se înmulţească, primarul Alexandriei, Victor Drăguşin ne-a mărturisit că, de mâine, va începe tratamentul specific pentru combaterea căpuşelor.

“Am fost informat de conducerea serviciului ADP şi Sanitar Veterinar că au început să apară, în spaţiile verzi, căpuşele şi purici. Pentru eradicarea puricilor, ieri s-a produs deratizarea. Astăzi ADP-ul se ocupă de tăierea ierbii, iar mâine a fost sunată o firmă specializată pentru a realiza deratizarea pentru căpuşe”, ne-a precizat edilul-şef al Alexandriei, Victor Drăguşin.

Specialiştii avertizează că muşcătura de căpuşă poate provoca boala Lyme, denumită şi "a celor 1.000 de feţe", care afectează pielea, încheieturile şi sistemul nervos. Situaţia este critică, deoarece de la o singură muşcătură, victima poate paraliza sau orbi. Căpușele sunt active din luna mai până în iulie.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite