Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă din prima zi a campaniei electorale, pe raza judeţului Teleorman se desfăşoară o acţiune de informare şi conştientizare a cetăţenilor, iniţiată la nivel naţional de Ministerul Administraţiei şi Internelor, sub genericul „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

Obiectivele acestei campanii sunt informarea cetăţenilor cu drept de vot asupra sancţiunilor pe care le implică nerespectarea prevederilor legii şi conştientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal.

Efectivele poliţiei judeţene vor desfăşura, pe toată durata derulării campaniei, întâlniri cu cetăţenii atât în mediul urban, cât şi în mediul rural şi vor distribui pliante cu mesajul campaniei de informare.

Totodată, pentru promovarea mesajului campaniei „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”, vor fi postate afişe în locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg (în perioada campaniei electorale), respectiv în secţiile de votare (în ziua votului) şi va fi solicitat sprijinul mass-media locale pentru difuzarea spoturilor TV şi audio.

Potrivit legii, persoana care votează fără a avea drept de vot, dar şi alegătorul care votează de mai multe ori în ziua alegerilor riscă pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

În cazul mitei electorale, situaţia este şi mai problematică şi asta pentru că atât persoana care oferă, cât şi cel care primeşte bani, bunuri sau alte foloase pentru a vota un candidat sau un partid, poate sta până la 5 ani în spatele gratiilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe alexandria@adevarul.ro sau pe messenger adevarulalexandria@yahoo.com sau la numărul de telefon 0729.729.361

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite