În cazul scandalului "şpagă la Policlinica Alexandria" au fost luate primele măsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avizele medicale pentru permisul de port armă se obţin pe şpagă
Avizele medicale pentru permisul de port armă se obţin pe şpagă

Trei cabinete medicale şi un laborator de analize implicate în scandalul “şpagă la Policlinica Alexandria” au fost sancţionate cu 1000 lei. În urma materialului difuzat de un post central de televiziune, prin care doctorii alexăndreni erau prezentaţi în timp ce-şi puneau parafa pe avizele medicale pentru un permis de armă fără ca pacienul să fie prezent, Compartimentul de Control al Direcţiei de Sănătate Publica a luat

Ancheta desfăşurată de Compartimentul de Control al Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman în cazul “Şpagă la Policlinica Alexandria” confirmă faptul că unele cabinete medicale dau avize medicale fără ca pacientul să fie prezent.

Potrivit unei informări a DSP Teleorman, “Laborator Analize Medicale ,,S.C.Brain SRL” cu sediul în Alexandria, în data de 12 martie 2012, nu a înregistrat în registrul de evidenţă al analizelor medicale, documentele care atestă serviciile medicale acordate pacienţilor, fiind sancţionat cu amendă în cuantum de 1000 lei”.

De asemenea, “cabinet pneumoftiziologie ,,Spital Judeţean Alexandria”, medic specialist Tănăsescu Alexandru; cabinet neurologie ,,CMI dr. Măzăreanu Ileana”, medic primar neurolog Măzăreanu Ileana; cabinet oftalmologie ,,CMI dr. Pârlog Aurelia”, medic specialist Pârlog Aurelia, în data de 12 martie 2012, nu au respectat regulile privind regimul şi condiţiile de acces în unităţile sanitare, fiind sancţionaţi cu amendă în cuantum de 1000 lei”.

În data de 13 martie a fost prezentat un material audio-video referitor la faptul că, în cadrul ambulatoriului de specialitate din Alexandria, s-a încercat şi s-a reuşit obţinerea unui certificat medical pentru aviz de port-armă, de către o persoană care nu era beneficiarul real al fişei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite