Mascaţii au luat pe sus mai multe persoane suspectate de cămătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mascaţii au descins în casele mai multor persoane suspectate de şantaj şi cămătărie din judeţul Teleorman. Cei vizaţi sunt acuzaţi că au împrumutat mai multe persoane cu diverse sume de bani,  pentru care au solicitat dobânzi lunare între 20 şi 50 la sută. Mai mult, aceştia erau specializaţi în contrabanda cu ţigări şi în săvârşirea de infracţiuni de violenţă.

Contrabandă cu ţigări, cămătărie şi şantaj sunt doar câteva dintre acuzaţiile aduse membrilor unei grupări de interlopi din Teleorman şi Olt.

Poliţiştii şi mascatii au pechezitionat în aceată dimineaţă 12 case în căutarea suspecţilor. Mascaţii au „procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 10 persoane, cetăţeni români, sârbi şi bulgari, specializaţi în contrabanda cu ţigări şi în săvârşirea de infracţiuni de violenţă.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că învinuiţii au constituit un grup infracţional organizat, având drept scop comercializarea ilegală a unor cantităţi însemnate de ţigări, provenind din Serbia.

Se  mai reţine că învinuiţii au actionat pe raza judeţelor Olt, Dolj şi Teleorman, obţinând beneficii financiare substanţiale din săvârşirea de acte de şantaj şi cămătărie.

Învinuiţii au împrumutat mai multe părţi vătămate cu diverse sume de bani, pentru care au solicitat dobânzi lunare de 20-50 la sută. Pentru recuperarea sumelor de bani pretinse, membrii grupării, prin violenţă şi ameninţări, au obligat victimele să întocmească acte de vânzare-cumpărare pentru diferite imobile, le-au deposedat de cărţile de identitate şi, cu sprijinul angajatului unui oficiu poştal, au încasat în mod direct alocaţiile, ajutoarele sociale, precum şi alte drepturi băneşti ce li se cuveneau victimelor”, se arată într-o informare de presă a DIICOT, remisă cotidianului nostru.

În aceste condiţii, în această dimineaţă au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Olt şi Teleorman, la locuintele membrilor grupării.
Cu această ocazie, la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Olt au fost conduse 35 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în TELEORMAN

Stiri Alexandria
Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite