"Hackerii" teleormăneni prinşi cu ajutorul FBI-ului: tun de peste opt milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hackerii teleormăneni prinşi cu ajutorul FBI-ului
Hackerii teleormăneni prinşi cu ajutorul FBI-ului

30 de “hackeri” din Teleorman, Bucureşti, Argeş şi Vâlcea au fost ridicaţi, în această dimineaţă, în urma unei noi operaţiuni declanşate de poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT. Potrivit poliţiştilor teleormăneni, suspecţii sunt acuzaţi că organizau licitaţii false pe internet.

Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R., ajutaţi de ofiţerii Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, precum şi de ofiţeri din cadrul FBI, au destructurat astăzi printr-o acţiune de amploare o reţea de 24 de persoane specializată în săvârşirea de fraude informatice.

În cadrul acţiunii, au fost efectuate 25 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi pe raza judeţelor Argeş, Teleorman, Vâlcea. La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au fost conduse 30 de persoane pentru audieri.

În perioada 2011 - 2012, membrii grupării au postat anunţuri fictive de vânzare pe site-uri specializate în comerţ electronic. Aceştia ofereau spre vânzare bunuri mobile precum automobile, ATV- uri şi motociclete.

Hackerii au folosit scripturi predefinite pentru încărcarea anunţurilor, alături de fotografii si VIN (Vechicle Identification Number) aparţinând unor bunuri deja postate de alţi utilizatori.

După ce victimile acceptau tranzancţiile, suspecţii le comuinicau acestora prin e-mail detaliile tranzacţiilor, facturile false, toate sub identităţi false.
Sub această formă hackerii au păgubit peste 350 de victime, străini din SUA, Canada şi Marea Britanie.

Prejudiciul cauzat de gruparea de infractori este de peste opt milioane de dolari

Procurorii D.I.I.C.O.T. au colaborat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, precum şi cu ofiţeri din cadrul FBI. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI şi D.O.S. Modul de operare al acestor “hackeri” nu este străin alexăndrenilor.

Escrocii teleormăneni oferă spre vânzare mai ales autoturisme şi aparatură electronică, toate, evident, sub preţul pieţii, pentru a-i atrage mai uşor în capcană pe eventualii clienţi. Acţiunea de urmărire a “hackerilor” teleormăneni a început în urmă cu şase ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe alexandria@adevarul.ro sau pe messenger adevarulalexandria@yahoo.com

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite