Scade numărul preşcolarilor. Grădiniţele îşi pierd personalitatea juridică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădiniţele alexăndrene rămân fără copii
Grădiniţele alexăndrene rămân fără copii

Doar 5 din 11 grădiniţe alexăndrene îndeplinesc toate criteriile pentru a avea personalitate juridică după începerea anului şcolar 2012-2013. Restul instituţiilor de învăţământ preşcolar vor rămâne în subordinea celor cu personalitate juridică.

5 din 11 grădiniţe alexandrene îşi vor păstra personalitatea juridică după începerea anului şcolar 2012-2013. Restul instituţiilor de învăţământ preşcolar vor rămâne în subordinea celor cu personalitate juridică. Decizia a fost luată în cadrul unei dezbateri publice pe tema sistemului educaţional din Alexandria la care au participat reprezentanţii municipalităţii şi directorii de unităţi de învăţământ.

Una dintre condiţiile principale pentru ca unităţile de învăţământ preşcolar să-şi păstreze personalitatea juridică este ca fiecare dintre ele să întrunească un număr minim de 150 de copii. În Alexandria, doar 5 grădiniţe au înscris peste 150 de preşcolari. Este vorba despre Grădiniţele numărul 4, numarul 6, numarul 7, numărul 10 şi Ion Creangă. În aceste condiţii, doar aceste unităţi de învăţământ îşi vor păstra personalitatea juridică, restul grădiniţelor, până la 11, vor rămâne în subordinea primelor.

Personalitatea juridică îi conferă dreptul unei instituţii de învăţământ de a primi finanţare de la bugetul local. Problema rămâne, însă, în cazul grădiniţelor aflate în subordinea celor 5. Participanţii la dezbaterea publică au încercat să găsească o soluţie şi pentru acestea. Prima a făcut referire la trecerea tuturor grădiniţelor în subordinea şcolilor generale.

Într-un final, însă, s-a hotărât ca cele 5 grădiniţe să-şi păstreze personalitatea juridică, fără alte intervenţii în structura actualului sistem educaţional preşcolar din Alexandria.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite