Zeci de persoane rămase înzăpezite, salvate din nămeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viscolul din ultimele ore i-au pus la grea încercare pe pompierii teleormăneni. Aceştia au reuşit să salveze 73 de persoane, dintre care 68 adulți și 5 copii. Acestea erau blocate în două microbuze și 10 autoturisme pe Drumul Județean 504, în apropierea localității Lăceni.

Pompierii militari au acționat cu autospeciala Formațiunii de Apărare Civilă (AFAC), un autovehicul special cu tracțiune 6 x 6, pentru tractarea și repunerea pe carosabil a autoturismelor menționate mai sus, acestea fiind întoarse din drum către Alexandria. Misiunea a fost îngreunată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, viscol și ger puternic. În timpul intervenției nu au fost înregistrate victime.

Chiar în aceste momente, ora 16.00, se fac eforturi deosebite de către pompierii militari roșioreni și drumari pentru a se ajunge la o persoană bolnavă, din localitatea Trivalea Moșteni. Aceasta trebuie transportată de urgenţă la spitalul din Roșiorii de Vede pentru dializă. Intervenţia este dificilă pentru că atât DJ 601 C, cât și DJ 504 B sunt parțial blocate de nămeții de zăpadă, de peste 1,5 metri înălțime.

Având în vedere situaţiile create din ultima perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman recomandă conducătorilor auto să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite