15 la sută dintre copiii teleormăneni nu au trecut evaluarea psihosomatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
154 de copii teleormăneni au fost evaluaţi psihosomatic
154 de copii teleormăneni au fost evaluaţi psihosomatic

22 de copii n-au primit aprobarea psihologilor, după ce au fost evaluaţi psihosimatc pentru a merge din toamnă la şcoală, fie în clasa pregătitoare, fie în clasa I. În total, până în acest moment, în judeţul Teleorman au fost evaluaţi psihosomatic 154 de copii. Evaluarea are doar caracter consultativ, într-un final tot părinţii find cei care decid dacă-şi înscriu sau nu copiii la şcoală.

Inspectorul Şcolar General al judeţul Teleorman, Constantin Amarie a încercat să clarifice situaţia înscrierilor la clasa I şi clasa pregătitoare, pas cu pas, astfel încât „să nu mai existe nelămuriri în rândul părinţilor“. Potrivit acestuia, până în prezent au fost evaluaţi psihosomatic 154 de copii. În urma evaluărilor, 22 de elevi au primit recomandarea de a mai sta acasă încă un an. În judeţul nostru se estimează că vor fi formate 126 de clase pregătitoare şi 140 de clase I.

Referitor la stabilirea clasei în care va fi înscris copilul, inspectorul a precizat că selecţia se face în funcţie de vârsta copilului, de participarea sau neparticiparea anterioară la educaţia preşcolară, de testele psihosomatice, dar şi de opţiunea părinţilor.

Conform legii, copiii care împlinesc 7 ani până la data de 31 august 2012 inclusiv vor fi înscrişi în clasa I, cei care împlinesc 6 ani până la aceeaşi dată inclusiv vor fi înscrişi în clasa pregătitoare. Aceştia din urmă, însă, pot fi înscrişi în clasa I, la solicitarea scrisă a părinţilor.

Evaluarea psihosomatică
În Teleorman au fost stabilite cinci centre de evaluare la Alexandria, Turnu Măgurele, Roşiorii de Vede, Videle şi Zimnicea. Programările se fac la CJRAE Teleorman, de lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean. Evaluarea psihosomatică are la bază două aspecte. Unul dintre ele este adeverinţa care atestă faptul că preşcolarii sunt pregătiţi sau nu pentru clasa I sau cea pregătitoare. Această adeverinţă este eliberată de medicii şcolari sau cei de familie, după caz. După ce este eliberat acest act, copiii vor trece printr-o consultare psihologică.
„Rezultatul evaluării psihosomatice a copilului este comunicat, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea. Acest rezultat nu poate fi contestat“, a spus Constantin Amarie, inspector şcolar general.

Cum îţi înscrii copilul
Înscrierile în clasa I sau clasa pregătitoare se vor face în patru paşi. În prima etapă sunt procesate doar cererile părinţilor care solicită înscrierea copiilor la şcoala de proximitate. În a doua etapă, comisiile de înscriere din şcoli afişează locurile rămase libere. A treia etapă este dedicată părinţilor care au solicitat înscrierea la altă şcoală decăt cea de circumscripţie, dar care nu au fost admişi, aceştia având posibilitatea să depună o nouă cerere pentru unitatea de învăţământ de proximitate. În ultima etapă de înscriere, comisia soluţionează situaţiile copiilor care nu au fost cuprinşi într-o şcoală în paşii anteriori.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite