Descinderi în Teleorman, Bucureşti şi Ilfov. Vizată este o reţea de falsificatori de acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la Paşapoarte sunt cercetaţi pentru falsificări de acte
Angajaţii de la Paşapoarte sunt cercetaţi pentru falsificări de acte

Mai mulţi oficiali de la Paşapoarte şi Imigrări Teleorman sunt cercetaţi pentru falsificări de acte. Până în acest moment, procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au emis opt ordonanţe de reţinere pe numele mai multor suspecţi.

Procurorii Parchetului General au destructurat o rețea specializată în obținerea frauduloasă a cetățeniei române, în care erau implicate peste 50 de persoane, între care înalți funcționari. Opt persoane au fost reținute până la această oră și două au primit interdicția de a părăsi localitatea.

Procurorii au colaborat cu poliţişti de la Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi cu Serviciului Român de Informaţii şi au făcut percheziţii în locuinţe din Bucureşti şi împrejurimi, respectiv oraşele Chitila, Otopeni şi din judeţul Teleorman.

În dosar sunt cercetate mai multe persoane pentru infracţiuni de trafic de influenţă, dare de mită, luare de mită, primire de foloase necuvenite, folosire în mod direct şi indirect de informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Persoane intermediare române şi din Republica Moldova au dezvoltat o metodă pentru acordarea cetăţeniei şi obţinerea paşaportului românesc şi a vizei de şedere în România pentru diverşi cetăţeni ai Republicii Moldova. Ei cereau sume cuprinse între 500 şi 1.000 euro sau alte atenţii.

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii, au efectuat, în cursul zilei de 29 februarie 2012, şi continuă astăzi, 1 martie 2012, percheziţii domiciliare în locaţii din municipiul Bucureşti şi împrejurimi, respectiv oraşele Chitila, Otopeni şi din judeţul Teleorman. În cauză sunt cercetate 36 de persoane sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de trafic de influenţă, dare de mită, luare de mită, primire de foloase necuvenite, folosire în mod direct şi indirect de informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase necuvenite. În total sunt vizate de percheziţii 32 de locaţii", informează Biroul de presă al PICCJ.

Până la acest moment, procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au emis deja opt ordonanţe de reţinere în acest caz.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite