Numărul persoanelor înşelate de pompierul corupt creşte pe zi ce trece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi probe în cazul pompierului roşiorean condamnat pentru corupţie. Procurorii teleormăneni au adunat mai multe probe pe numele fostului angajat la ISU A.D. Ghica, Adrian Stăncioiu, condamnat în urmă cu un an pentru săvârşirea unei infracţiuni de corupţie, trafic de influenţă.

Se strange laţul pentru fostul pompier roşiorea, Adrian Stăncioiu, condamnat de Tribunalul Teleorman, în luna februarie a anului 2011, la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni cu suspendare pentru trafic de influenţă. Acesta a reuşit să convingă numeroase persoane, că prin relaţiile sale le poate obţine, contra cost, încadrarea într-un post la I.S.U. Teleorman. Din rechizitoriul procurorului de caz, reiese că activitatea pompierului ajunsese atât de notorie în Roşiorii de Vede şi zonele învecinate, încât la locuinţa acestuia se realiza un adevărat „pelerinaj” al celor ce doreau să „prindă” un post de subofiţer în cadrul unităţilor I.S.U.

“Astfel, în vara anului 2010, aflând că „Stăncioiu Adrian era încadrat la I.S.U.-Teleorman şi a ajutat mai multe persoane, în sensul că s-au încadrat ca pompieri”, Ionel D. din Roşiorii de Vede , împreună cu martorul Cornel M. a luat legătura cu învinuitul, care le-au promis că în schimbul sumei de 3.000 euro, va depune toate diligenţele la I.G.S.U. şi I.S.U. Teleorman, pentru a fi „deblocat” un post de subofiţer şi a fi încadrat Costel D, fiul lui Ionel D. După câteva întâlniri, Stăncioiu a reuşit să acapareze întreaga încredere a lui Ionel D., care i-a remis cei 3.000 euro pretinşi „pentru a cumpăra cadouri pentru cei din conducerea I.G.S.U”, pentru că „la nivel de I.S.U. Teleorman nu era nici o problemă pentru angajarea lui Costel D.”, consemnează în rechizitoriu, procurorul de caz, Ovidiu Toma Carmen, procuror şef secţie urmărire penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman.
Pentru că timpul a trecut, iar fiul său nu a fost angajat la ISU, Ionel D. l-a denunţat pe Adrian Stăncioiu la Poliţia Roşiori de Vede, ulterior cauza fiind declinată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman.

Procurorii au interceptat convorbirile telefonice

Procurorii n-au stat prea mult pe gânduri şi au solicitat şi au şi obţinut autorizaţie pentru interceptarea şi înregistrarea convorbirilor de la posturile telefonice folosite de Ionel D. şi Adrian Stăncioiu. Cum era de aşteptat, redarea acestor convorbiri au înlăturat orice urmă de îndoială şi a confirmat în întregime situaţia prezentată de denunţător.
I.D.: „Când aţi zis: te costă 3.000 de euro. Eu am zis: Ia!”
A.S.: „Da, ştiu!”
I.D.: „Eu 3.000 v-am dat, 3.000 îmi daţi!”
A.S.: „Da, Bine-nţeles. Asta e!”

Stăncioiu nu e la prima abatere de acest gen
Acesta nu este singurul caz în care Stăncioiu este acuzat de trafic de influenţă. Un alt bărbat din Roşiorii de Vede, Sandu S., a oferit învinuitului suma de 7.000 lei, pentru a fi angajat ca subofiţer I.S.U. Din fericire pentru Stăncioiu, păgubitul şi-a recuperat la timp întreaga sumă, la scurt timp după ce l-a denunţat pe plutonier. Pentru că şi-a recuperat banii, denunţătorul şi-a schimbat şi declaraţia dată procurorilor, precizând că „l-a împrumutat” pe învinuit cu 7.000 lei.

Un alt caz este şi cel al lui Silviu Ţ., tot din Roşiorii de Vede. Ca urmare a denunţului acestuia, Stăncioiu a fost condamnat de Tribunalul Teleorman pentru trafic de influenţă, la o pedeapsă cu suspendarea executării.

Adrian Stăncioiu a fost încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, având gradul profesional de plutonier adjunct, până în luna martie 2011, când a demisionat ca urmare a inculpării sale pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite