Cel mai mare parc de panouri fotovoltaice din judeţ ar putea fi construit la Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panourile fotovoltaice prind din ce în ce mai mult teren în rândul energiilor regenerabile
Panourile fotovoltaice prind din ce în ce mai mult teren în rândul energiilor regenerabile

O companie se arată interesată să construiască la Alexandria cel mai mare parc de panouri fotovoltaice din judeţ. Investiţia pe care aceştia urmează să o realizeze se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro. Aceasta depinde doar de avizul consilierilor locali care trebuie să concesioneze un teren de 55 de hectare.

Cel mai mare parc de panouri fotovoltaice din judeţ ar putea fi construit la Alexandria. Aceasta constă în montarea de panouri fotovoltaice de 28 de megavaţi, amplasate pe un teren de 55 de hectare, care aparţine islazului localităţii. Prin această investiţie bugetul local va creşte cu 1,5 milioane de euro. Reprezentanţii firmei de consultanţă care intermediază investiţia spun că astfel vor fi create şi 60 de locuri de muncă.

Conform primarului, Victor Drăguşin, cel mai mare avantaj pe care l-ar avea alexăndrenii ar putea fi facturile mai mici la electricitate. Pentru acest lucru, însă, firma care va monta panourile are nevoie să concesioneze 55 de hectare de teren care aparţin islazului, concesiune cu care consilierii locali trebuie să fie de acord.

Se pare că alegerea municipiului reşedinţă de judeţ pentru realizarea acestei investiţii nu este întâmplătoare, Alexandria beneficiind de poziţionarea geografică ideala şi de un indice de radiaţie solară foarte bun.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite