FOTO: Pompierii teleormăneni şi-au sărbătorit ziua prin muncă şi exerciţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii teleormăneni şi-au sărbătorit ziua prin muncă şi exerciţii
Pompierii teleormăneni şi-au sărbătorit ziua prin muncă şi exerciţii

Pompierii teleormăneni şi-au sărbătorit ziua aşa cum se cuvine. Momentul, important pentru întreaga “familie” a pompierilor din judeţ, a fost marcat printr-o serie de activităţi. Cele mai reprezentative piese ce formează utilajele şi echipamentul de intervenţie aparţinând pompierilor teleormăneni au fost expuse pe platoul de lângă Prefectură. Cu această ocazie a avut loc şi o serie de avansări în grad

Pompierii teleormăneni au sărbătorit împlinirea a 164 de ani de la eroica bătălie din Dealul Spirii-Bucureşti, când pompierii Capitalei au plătit cu tribut de sânge pentru apărarea idealurilor paşoptiste.

Pe platoul de lângă Prefectura Teleorman, majoritatatea şefilor instituţiilor din judeţ au ţinut să fie alături de pompierii teleormăneni la ceas aniversar. Manifestările au debutat cu mesajul ministrului Administraţiei şi Internelor, citit de inspectorul şef al ISU “A.D. Ghica” Teleorman, Sandu Sorinel.

Pompierii teleormăneni şi-au sărbătorit ziua prin muncă şi exerciţii

Acţiunea pompierilor teleormăneni s-a încheiat cu mai multe aplicaţii demonstrative, de stingere a unui incendiu şi descarcerare unei persoane blocate între fiarele contorsionate ale unui autoturism.

Pe lângă oficialităţile locale din judeţul nostru , la eveniment a mai participat şi o delegaţie bulgară formată din reprezentanţi ai localităţilor Velico Târnovo şi Svishtov, alături de care s-a aflat şi viceprimarul localităţii Svishtov. Prezenţa oaspeţilor bulgari vine să marcheze împlinirea a 10 ani de parteneriat româno-bulgar pe teme de gestionare a situaţiilor de urgenţă.

Începând cu anul 1953, pompierii români sunt sărbătoriţi în data de 13 septembrie. De asemenea, astăzi este marcat şi momentul eroic din 1848, când pompierii militari din Bucureşti au luptat împotriva otomanilor.

Bătălia din Dealul Spirii de la Bucureşti este considerată un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluţiei de la 1848 şi prima afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă ale ostaşilor tinerei armate române moderne, constituită în urma Păcii de la Adrianopole din 1829.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe alexandria@adevarul.ro sau pe messenger adevarulalexandria@yahoo.com sau la numărul de telefon 0729.729.361

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite