Bilanţul codului portocaliu de zăpadă şi viscol din Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Teleorman a fost paralizat două zile. Zăpada şi viscolul au blocat zeci de drumuri judeţene, dar şi un drum naţional. În acelaşi timp, aproximativ 60 de localităţi au rămas fără energie electrică. Mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă, fiind nevoie de intervenţia pompierilor.

Ambulanţele au ajuns cu greu la solicitări, iar 21 de pacienţi care aveau nevoie de dializă au fost transferaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean din Alexandria pentru internare pe perioada codului portocaliu de ninsoare şi viscol. Şi elevii au avut de suferit, 18 unităţi de învăţământ au fost închise din cauza zăpezii, dar şi a întreruperii curentului electric.
Tot din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile pentru două zile a fost intrerupt examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere.
Şi alimentarea cu apă a localităţilor a avut de suferit. Locuitorii din oraşul Videle n-au avut apă rece la robinete întreaga zi, iar emoţii cu furnizarea apei reci au avut şi cei din municipiile Alexandria, Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele.
De vineri seara majoritatea drumurilor din judeţ au devenit practicabile, dar problemele nu au fost rezolvate sută la sută. În această dimineaţă încă mai erau trei drumuri judeţene închise parţial, iar pe toate celelalte se circulă în condiţii de iarnă.
Şi ca tabloul să fie complet meteorologii au anunţat pentru acest weekend, dar şi pentru prima parte a săptămânii viitoare vreme geroasă, mercurul din termometre coborând până la valoarea de minus 19 grade Celsius.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite