Luna extremelor! De la cod portocaliu de caniculă trecem la cod galben de vijelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vreme rea în mai multe judeţe
Vreme rea în mai multe judeţe

Nici nu am scăpat bine de căldura insuportabilă că vremea ne pregăteşte o altă supriză: vijelii, însoţite de descărcări electrice şi ploi torenţiale. Meteorologii au emis o avertizare de cod galben, valabilă pentru mai multe județe din țară, printre care și Teleorman.

Ploile torențiale, vijeliile și vântul vor pune stăpânire pe localitățile din județ. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare de vreme rea, valabilă până diseară la ora 22.00.

Potrivit meteorologilor instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei şi în zonele montane, unde vor fi frecvente descărcari electrice, averse cu caracter torenţial, însoţite de grindină şi intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

În judeţul  Teleorman, astăzi  vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi maxime de doar 27 grade celsius, iar umiditatea peste 77 la sută. Prima zi a săptămânii o începem tot cu vreme rece, meteorologii prognozează şi pentru mâine „furtuni risipite”. Cu toate acestea se mai încălzeşte puţin, mercurul din termometre ajungând la valoarea de 31 grade celsius.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite