“Drumul morţii” va fi semnalizat corespunzător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
“Drumul morţii” va fi semnalizat
“Drumul morţii” va fi semnalizat

Un nou indicator rutier îşi va face apariţia zilele următoare în judeţul Teleorman. Şoferii vor întalni în trafic, pe E70 între Nanov şi Buzescu, un nou indicator rutier, care semnalează o zonă cu risc ridicat de accident. Semnul arată ca un triunghi alb cu margini roşii, cu un cerc negru în interior.

În zilele următoare, şoferii teleormăneni vor întâlni un nou indicator rutier care să-i facă să ridice piciorul de pe pedala de acceleraţie. Începând din această primăvară, şoselele cu grad ridicat de risc vor fi semnalizate corespunzător. Astfel, cei care trec prin judeţul nostru vor întâlni un nou indicator rutier pe Drumul European 70, între Nanov şi Buzescu.

Panou drum

Semnul arată ca un triunghi alb cu margini roşii, cu un cerc negru în interior. Punctul negru reprezintă un sector de drum cu lungimea de maximum 1 kilometru, pe care, într-o perioada de 5 ani consecutivi, s-au înregistrat minimum 10 accidente grave de circulatie, soldate cu cel putin 10 persoane decedate sau ranite grav.

Conform datelor oficiale, la nivel naţional au fost inventariate 138 puncte negre, în care s-au înregistrat un număr de 1517 accidente grave, soldate cu decesul a 569 persoane şi rănirea gravă a altor 1369. Inventarierea a fost făcută pe baza analizelor de risc rutier efectuate în perioada 2007-2012 de către Direcţia Rutieră.

Se încearcă astfel atingerea obiectivul asumat către Uniunea Europeană, de reducere cu 50 la sută a numărului persoanelor decedate în urma accidentelor de circulație în perioada 2011-2020.

Noul indicator rutier a fost introdus în legislatia naționala în decembrie anul trecut.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite