Învăţătorul care şi-a desfigurat eleva are salariul diminuat cu 5 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eleva are încă nevoie de consiliere psihologică
Eleva are încă nevoie de consiliere psihologică

Cosiliul de Administraţie al şcolii din Călineşti care a anchetat cazul învăţătorului acuzat de către o elevă că a bătut-o până i-a scos un dinte, a dat câştig de cauză elevei. Cu toate acestea, învăţătorul Marin Dumitru poate să-şi desfăşoare nestingherit activitatea de dascăl şi asta pentru că sancţiunea aplicată a constat în “diminuarea salariului cu 5 la sută pe următoarele 4 luni”.

Învăţătorul care şi-a bătut propria elevă până i-a scos dinţii din gură a scăpat ieftin. Consiliul de Administraţie al şcolii, singurul for îndreptăţit să facă lumină în acest caz, l-a sancţionat pe învăţătorul Marin Dumitru cu reţinerea din salariu a unui procent de 5 la sută pe o perioadă de patru luni.

Reamintim faptul că, în urmă cu o săptămână, o elevă de 8 ani a fost bătută cu bestialitate de propriul învăţător până a rămas fără un dinte. Acesta fiind al doilea caz de agresiune din partea unui profesor asupra propriilor elevi înregistrat, în judeţul Teleorman, în acest an.

Cazul a ajuns şi la urechile ministrului Educaţiei, Cătălin Baba. El a anunţat că se va demara o anchetă. "Din păcate se mai întâmplă şi acte de violenţă în şcolile din România", a spus ministru al Educaţiei.

Acest caz vine la mai puţin de o lună după ce un alt elev de 15 ani a fost bătut cu pumnii şi picioarele, în timpul unei pauze, de către profesorul de matematică de la şcoala la care învaţă. Mai mult decât atât, câteva ore mai târziu, elevul a fost din nou bătut, aruncat din microbuzul şcolar şi abandonat pe câmp, în frig şi zăpadă, de către acelaşi profesor. Din păcate, Comisia de disciplină a şcolii care a anchetat acel caz a dat câştig de cauză profesorului. Astfel că profesorul de matematică a fost declarat nevinovat de respectiva comisie.


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe alexandria@adevarul.ro sau pe messenger adevarulalexandria@yahoo.com

Citiţi şi:
Profesorul bătăuş din Bacău, ameninţat cu o armă albă de tatăl copilului pălmuit la ore UPDATE

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite