Caravana “Învaţă pentru tine” ajunge la Roşiorii de Vede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caravana naţională “Învaţă pentru tine!” se pregăteste de un nou drum! Caravana va fi prezentă mâine, începând cu ora 16.00, în Parcul Central din Roşiorii de Vede.

Caravana națională "Învaţă pentru tine!” ajunge mâine în Teleorman. Prima oprire este municipiul Roşiorii de Vede. Caravana va putea fi găsită începând cu ora 16.00, în Parcul Central din municipiu. De acolo, caravana îşi va continua itinerariul în Zimnicea.

Caravana învăţării permanente strabate 10 oraşe din ţară oferind informaţii despre invatapentrutine.ro. Portalul este dedicat facilitării accesului angajaţilor şi angajatorilor, la informaţii şi resurse utile despre oferta de cursuri de calificare şi recalificare la nivel naţional.

“Calificarea şi recalificarea reprezintă soluţiile prin care oamenii aflaţi în dificultate pe piaţa muncii, reuşesc să dea un nou sens propriei cariere. Conform studiilor, doar 37 la sută dintre angajatori oferă cursuri de pregătire angajaţilor, iar cea mai redusă rată de participare la programe de învăţare se înregistrează în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18-24 ani, cu nivel scăzut de educaţie, angajaţi ca necalificaţi sau pe poziţii cu un nivel scăzut de calificare”, a precizat Magda Balica, coordonatorul proiectului.

Studiile fîcute de experţii din cadrul proiectului au arătat că participarea la programe de formare continuă înregistrează efecte pozitive inclusiv în plan personal. 87 la sută dintre cei care au participat la aceste programe precizează şi o creştere a propriilor competenţe, o îmbunătăţire a comunicării şi mai ales sporirea interesului pentru participarea la alte programe de formare profesională.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite