Sărbătoarea Floriilor, întâmpinată de creştinii din Alexandria cu ramuri de salcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexăndrenii au primit ramuri de salcie
Alexăndrenii au primit ramuri de salcie

Credincioşii ortodocşi celebrează astăzi marea Sărbătoare a Floriilor, ultima duminică înaintea Paştelui. Oamenii merg la biserică, asistă la slujba intrării Mântuitorului în Ierusalim şi se întorc acasă cu ramuri de salcie sfinţită.

Creştinii prăznuiesc, astăzi, Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, iar icoanele sunt împodobite cu ramuri de salcie sfinţită. În ziua de Florii, oameniii merg la biserică cu crenguţe de salcie care sunt slujite de preoţi după care sunt luate acasă. Se spune că e bine să pui salcie la icoană, pentru binele casei, la coteţele păsărilor şi la grajdurile animalelor pentru a le apăra de boli sau să te încingi la brâu pentru a te feri de dureri de spate.

Aceste ramuri sfinţite se păstrează peste an, fiind folosite cu credinţă la tămăduirea diferitelor boli. Oamenii mai obişnuiesc şi să înfigă aceste ramuri în straturile proaspăt semănate, să le pună în hrana animalelor sau să le aşeze pe morminte.

Crenguţele de salcie amintesc de faptul că în momentul în care Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, oamenii l-au întâmpinat cu ramuri tinere, dar în acelaşi timp acestea simbolizează renaşterea naturii sau biruinţa vieţii împotriva morţii.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite