Alegerile locale vor avea loc pe 10 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E oficial! Pe 10 iunie mergem la vot să ne alegem primarul şi consilierii locali. Executivul a stabilit ca alegerile locale din această vară să aibă loc duminică 10 iunie.

În sfârşit, data alegerilor locale a fost decisă: 10 iunie. Campania electorala va începe cu o lună înainte, pe 11 mai şi se va încheia pe 9 iunie. Data a fost fixată în şedinţa de azi a Executivului şi va fi publicată curând într-o hotărâre de Guvern.

Guvernul a decis să aloce aproximativ 100 milioane lei pentru organizarea alegerilor locale, din acest an, cu o treime mai mult decât la scrutinul din urmă cu patru ani. Pentru alegerile locale din 2008, organizate în două tururi de scrutin, Guvernul a alocat 66 milioane lei.

Reamintim că Puterea şi-a dorit ca alegerile locale şi cele parlamentare să aibă loc simultan, însă Curtea Constituţională a stabilit că o astfel de comasare ar încălca dreptul de a fi ales.

Alegerile parlamentare se vor desfăşura spre sfârşitul lui noiembrie, probabil, iar cele prezidenţiale vor avea loc în 2014.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite