Cadou de Dragobete de la Consiliul Judeţean Teleorman pentru Primăria Turnu Măgurele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii teleormăneni au fost darnici cu Primăria Turnu Măgurele
Consilierii teleormăneni au fost darnici cu Primăria Turnu Măgurele

Primăria Turnu Măgurele a primit 1 milion de lei din fondul de rezervă bugetară al Consiliului Judeţean Teleorman. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru asigurarea furnizării agentului termic în perioada următoare şi vin după ce primarul Nicolae Mohanu s-a plâns că nu are fonduri pentru plata operatorului economic care furnizează agent termic în Turnu Măgurele.

8 proiecte de hotărâre au avut de aprobat consilierii judeţeni în cadrul unei şedinţe extraordinare. Cel mai aprins şi dezbătut subiect a fost legat de alocarea a 1 milion de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean Teleorman, prevăzut în bugetul propriu al judeţului pe anul 2012 pentru municipiul Turnu Măgurele.

Proiectul a fost iniţiat după ce primarul din Turnu Măgurele, Nicolae Mohanu a solicitat Consiliului Judeţean Teleorman acordarea “unui sprijin financiar de urgenţă, fără de care există riscul ca furnizarea energiei termice să fie sistată”. Edilul-şef şi-a justificat cerearea prin dificultăţile economice cu care se confruntă majoritatea populaţiei din municipiu, precum şi prin creşterea semnificativă a numărului şomerilor în anul 2011, ceea ce a condus la majorarea subvenţiei suportate din bugetul local la mai mult de 10 la sută, crescând astfel efortul financiar al bugetului local.

Consilierul judeţean turnean, Claudiu Crăcea consideră, însă, inoportună cererea primarului, în condiţiile în care, în această iarnă, la Turnu Măgurele nu s-a furnizat agent termic în sistem centralizat. Mai mult decât atât, democrat liberalul mai crede că, prin alocarea a 1 milion de lei, reprezentanţii Consiliului Judeţean subvenţionează, de fapt, proasta administrare a primarului Nicolae Mohanu.

La rândul său, preşedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea, spune că municipiul Turnu Măgurele nu are suficiente resurse pentru a-şi achita facturile la încălzire şi din acest motiv, există riscul ca oamenii să nu mai beneficieze de gaze, iar „tot oraşul să îngheţe”.

În ciuda abţinerii consilierilor democrat lliberali, proiectul a fost aprobat în cele din urmă cu 22 voturi pentru, 4 abţineri şi un vot împotrivă. De menţionat că în acest moment, în Turnu Măgurele sunt racordate la sistemul centralizat 2.800 de apartamente, dintre care 230 în regim ANL.

Şi celelalte 7 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedintei extraordinare a Consiului Judeţean Teleorman au fost adoptate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe alexandria@adevarul.ro sau pe messenger adevarulalexandria@yahoo.com

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite