Bilanţ SMURD Teleorman după o lună de activitate: peste 550 de intervenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SMURD Teleorman și-a început activitatea în urmă cu o lună, iar de atunci a intervenit deja la peste 550 de cazuri. În județ sunt deocamdată 5 ambulanţe de tip B, care au fost distribuite câte una pentru fiecare municipiu şi oraş, dar dacă este nevoie, echipajele se deplasează și în alte zone ale județului.

SMURD Teleorman a devenit operaţional în data de 12 aprilie, iar efortul depus zi de zi de către paramedicii de urgenţă a dus la salvarea multor vieţi.
În judeţul nostru, SMURD dispune de 5 ambulanţe tip B, care au fost distribuite câte una pentru fiecare municipiu şi oraş din judeţ. Cele 5 ambulanţe sunt deservite de către 60 de paramedici, angajaţi ai I.S.U. „A.D. Ghica” Teleorman, cu pregătire paramedicală, specializaţi în acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate. De asemenea, în scopul coordonării cât mai operative a echipajelor de prim-ajutor calificat, la sediul unităşii ISU funcţionează încă de la începutul acestui an un dispecerat integrat ISU – AMBULANŢĂ.

„La o lună de la înfiinţarea acestei structuri putem spune cu tărie că echipajele SMURD sunt în sprijinul comunităţii, că era nevoie de un astfel de serviciu şi în judeţul nostru, fapt reflectat prin numărul mare de intervenţii – peste 550 de cazuri înregistrate la această dată”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

Trebuie spus că numai la sfârşitul săptămânii trecute, paramedicii SMURD au fost solicitaţi să acorde primul ajutor persoanelor suferinde, în 50 de cazuri. Principalele probleme medicale întâlnite la pacienţi au fost: dureri lombare, cefalee, boli de inimă, plăgi, dureri abdominale, epistaxis, traumatisme, fracturi şi arsuri. În toate aceste cazuri s-a acordat primul ajutor, după care pacienţii cu probleme deosebite au fost transportaţi la spital pentru investigaţii medicale amănunţite.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite