Există jucării periculoase! Inspectorii OJPC Teleorman au retras din magazine mai multe jucării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apropierea Zilei Copilului îi pune în gardă pe comisarii Protecţiei Consumatorilor. Ca să se asigure că jucăriile cumpărate pentru cei mici cu prilejul acestei zile nu sunt adevărate pericole, inspectorii OJPC au început controale severe în magazinele din Teleorman. Aşa cum era de aşteptat amenzile au curs pe bandă rulantă.

Având în vedere apropierea zilei de 1 Iunie, comisarii Protecţiei Consumatorilor Teleorman au desfăşurat o acţiune de verificare a modului de asigurare a securităţii utilizatorilor de jucării. În acţiunea de control au fost cuprinşi un număr de 19 operatori economici, fiind verificate jucării în valoare de 47.731 lei.

Controlul s-a desfăşurat la operatorii economici din Alexandria, Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele, Videle şi din mediul rural, localităţile Mavrodin, Nenciuleşti. Cu acest prilej au fost constatate abateri la un număr de 9 operatori economici. Au fost verificate jucării, in valoare de 47731 lei, din care cu abateri jucării în valoare de 2182 lei, care au fost oprite temporar de la comercializare.

Principalele neconformităţi semnalate se referă la comercializarea de jucării care nu aveau imprimate la loc vizibil, lizibil si durabil pe jucarie sau pe ambalajul acesteia denumirea si adresa producatorului / reprezentantului autorizat/ importatorului sau marca lor inregistrată; comercializarea de jucării care nu aveau pe ambalaj avertismentele generale si avertismentele specifice privind precautii de utilizare sau dacă acestea existau nu erau traduse în limba română şi neafişarea preţurilor de vânzare în mod vizibil, lizibil, uşor de identificat.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 7 amenzi contravenţionale în valoare totală de 11000 lei şi 3 avertismente. Inspectorii OJPC îi atenţionează pe părinţi sp nu-şi pună copii în pericol şi să aleagă cu atenţie jucăriile pentru ei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite