Galerie FOTO Spectacol gastronomic în curtea liceului Pedagogic Mircea Scarlat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

18 echipe de elevi de la Liceul Pedagogic Mircea Scarlat s-au întrecut astăzi într-o “Paradă gastronomică a Europei”. “Maeştri bucătari” au oferit vizitatorilor preparate specifice tuturor ţărilor din Uniunea Europeană.

Sarmale cu mămăliguţă, chifteluţe cu soia şi dovlecel, peşte file, gulaş, tzatziki, chec austiac, plăcintă, ştrudel cu mere, bere, pălincă sunt numai câteva dintre bucatele prezentate la concursul “Parada gastronomică a Europei” de către elevii liceului Mircea Scarlat din Alexandria.

CLICK pe POZE pentru FOTOGALERIE

image

Concursul a început prin prezentarea preparatelor de către participanţii la concurs. Atmosfera a fost întreţinută cu un scurt program artistic pus la cale de elevii liceului. După atâta agitaţie şi dans, juriul (format din reprezentanţii presei şi profesori ai liceului) şi-a intrat în drepturi şi a început degustarea produselor. Cu burţile pline, opinia “specialiştilor” din juriu a fost unamimă: produsele elevilor ar putea concura în orice competiţie naţională sau internaţională de profil.

Cu toate acestea doar 5 participanţi au plecat acasă cu diplome pentru cele mai gustoase preparate. Locul I a fost ocupat de elevii clasei a 10-a D care au prezentat mâncarea tradiţională din Belgia. Pe poziţia a doua a podiumului au urcat elevii clasei a 9-a F, cei care au reprezentat Italia. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de elevii clasei a 9-a B, care au gătit mâncare tradiţională daneză. Organizatorii au oferit şi două premii speciale pentru măncărurile din Cipru şi Austria elevilor din clasa a 9-a F.

Toţi participanţii au primit diplome de participare. “Parada gastronomică a Europei” a fost organizată de către profesorii Eliza Sotirescu, Stela Vlad, Dumitru Filip şi Carmen Muşat. Aceştia ne-au asigurat că la anul concursul va avea mai multe preparate şi mai mulţi concurenţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe alexandria@adevarul.ro sau pe messenger adevarulalexandria@yahoo.com sau la numărul de telefon 0729.729.361

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite