Tel Drum şi Consiliul Judeţean Teleorman în atenţia Consiliului Concurenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Marian Fişcuci de vorbă pe scările CJ Teleorman
Liviu Dragnea şi Marian Fişcuci de vorbă pe scările CJ Teleorman

Cea mai cunoscută firmă de drumuri din judeţul Teleorman, Tel Drum a intrat în atenţia Consiliului Concurenţei. Conducerea Tel drum este acuzată că a participa cu oferte truncate la două licitaţii organizate de Consiliul Judeţean Teleorman în perioada 2009-2010 pentru atribuirea unor contracte de modernizare a drumurilor.

Consiliul Concurenţei a declanşat mai multe investigaţii privind posibile înţelegeri între companii de a participa cu oferte trucate la licitaţii. Printre companiile vizate de anchetă se găseşte şi Tel Drum din Alexandria.

Investigaţia se referă la o posibilă înţelegere între 14 companii de a participa cu oferte trucate, individuale şi în asociere, la două licitaţii organizate de Consiliul Judeţean Teleorman în perioada 2009-2010 pentru atribuirea unor contracte de reabilitare a drumurilor. Cele două licitaţii au fost câştigate de Tel Drum SA, valoarea totală a contractelor încheiate fiind de 137,6 milioane lei, fără TVA (aproximativ 32 milioane euro). Sursa de finanţare a lucrărilor a fost Fondul European pentru Dezvoltare Regională, bugetul de stat şi bugetul Consiliului Judeţean Teleorman.

Pentru cei care nu ştiu, compania Tel Drum a fost în portofoliul Consiliului Judeţean Teleorman până în 2001, atunci când Liviu Dragnea a ajuns preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, iar firma a fost privatizată la un preţ mult subevaluat.

Consiliul Judeţean a vândut-o unui prieten din copilărie a lui Liviu Dragnea, este vorba despre Marian Fişcuci.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite