Soluţii pentru ecologizarea Alexandriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soluţii pentru ecologizarea Alexandriei
Soluţii pentru ecologizarea Alexandriei

Liceenii de la Rulmentul ecologizează municipiul Alexandria. Elevii Grupului Şcolar Tehnic Alexandria este înscris în campania internaţională „Litter less – mai curat”. Scopul acestei campanii este reducerea cantităţii de gunoi menajer şi schimbarea pe termen lung a comportamentului tinerilor în ceea ce priveşte mediul şi dezvoltarea durabilă.

Elevii clasei a XIII-a C de la Grupul Şcolar Tehnic au început cu observarea comportamentului oamenilor în oraş şi la şcoală. Aceştia au mers la pas prin oraşul nostru şi au surprins câteva imagini sugestive, care vorbesc atitudinea unora dintre locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ.

Aceştia au constat lipsa unor coşuri de gunoi în zona de lângă piaţa din PECO. În această zonă elevii au găsit ambalaje şi PET-ri lăsate pe bănci şi sub bănci. Soluţia liceenilor este „amplasarea de recipiente pentru colectare şi îndemnuri la păstrarea curăţeniei, care să facă referiri şi la sancţiuni pentru nerespectare”.

„Cu cât colectarea selectivă devine mai populară, cu atât mediul nostru va fi mai curat şi mai sănătos. Sunt utile campaniile ecologiste care se adresează elevilor, dar să nu se rezume doar la elevi. O  atitudine prietenoasă faţă de mediu ar trebuie să o avem toţi. O familie de 3 persoane din România generează aproximativ 1 000 kg de deşeuri anual, din care 150 de kg reprezintă ambalaje, care pot fi reciclate. În ce ne priveşte, în şcoala noastră desfăşurăm multe activităţi de colectare a materialelor reciclabile, pe termen lung: colectăm hârtie PET-uri şi DEE-uri. La acestea participă atât elevii cât şi profesorii”, ne-a precizat Florica Boia, profesor la Crupul Tehnic Alexandria.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite