Dați ceasurile cu o oră înainte! Trecem la ora de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În această noapte, ceasurile se dau cu o oră înapoi. Ora 4 devine ora 3
În această noapte, ceasurile se dau cu o oră înapoi. Ora 4 devine ora 3

România trece în noaptea de 24 spre 25 martie la ora oficială de vară. Astfel, ora 3.00 va deveni ora 4.00. Ora de vară este valabilă până în 28 octombrie.

De duminică, 25 martie, ne vom trezi cu o oră mai devreme pentru că în noaptea de sâmbătă spre duminică trecem la ora oficială dev ară și trebuie să dăm ceasurile înainte cu o oră. Trecerea se face la ora 3.00, care devine ora 4.00. Duminică va fi astfel cea mai scurtă zi din an, cu doar 23 de ore.

Ora de vară a fost instituită la începutul secolului trecut, pentru a exploata mai mult lumina naturală a lunilor de primăvară şi vară. În România, odată cu trecerea la ora de vară, diferenţa faţă de timpul universal va fi de trei ore. În restul anului, diferenţa orară faţă de ora meridianului Greenwich este de două ore. România a trecut pentru prima dată la ora vară în anul 1932.

Prima oră de vară datează din anul 1932

Schimbarea nu afecta mersul trenurilor. Acestea vor pleca din staţii după ora oficială de iarnă până în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3.00, respectiv ora 4.00 de vară. După ora oficială de vară, garniturile vor pleca din staţii conform orelor din mersul trenurilor.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite