Studenţii din Alexandria pot munci, la vară, în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii din Alexandria  au şansa să lucreze la vară în Germania, ca barmani, ospătari sau cameriste, pentru venituri cuprinse între 1000 şi 1400 de euro pe lună.

 Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Teleorman a anunţat că sunt disponibile 150 de locuri de muncă pentru studenţi în domenii precum industrie, agricultură, hotelier, întreţinerea clădirilor. Studenţii care vor să aplice pentru un astfel de job pe perioada verii, trebuie să cunoscă limba germană la nivel de conversaţie şi să frecventeze cursurile de zi ale unei universităţi acreditate. Nu se încadrează în categoria căutată de angajator, studenţii din ultimul an sau cei de la master. “ Se face selecţia până pe data de 20 ianuarie, nu neapărat la sediul nostru, noi avem doar obligaţia să informăm. Depunerea dosarului şi susţinerea testului de limba germană se face la Centrul  de Informare şi Consiliere privind Cariera de la Bucureşti” , ne-a spus Izabela Ioana Dobrescu, consilierul Eures din cadrul AJOFM Teleorman. Reprezentantul Eures Teleorman spune că pânâ acum niciun student nu şi-a exprimat dorinţa de a pleca la muncă în Germania, dar că mai este timp pentru cei care se vor hotârî să facă acest lucru.
Cei care vor să plece în Germania trebuie să ştie că primii bani, pentru  munca prestată, indiferent de domniul ales, îi vor primi după trei-patru  săptămâni de la angajare, ceea ce însemnă că vor trebui să aibă la ei bani de transport, cazare şi mâncare pentru această perioadă.

Studenţi alexăndreni, dezinteresaţi de munca în afară

Şi în 2010, Eures a oferit 100 de locuri de muncă în străinătate, dar niciun student din Alexandria nu s-a interesat de aceste joburi.  În Alexandria învaţă aproape 1000 de studenţi la cursurile de zi ale Universităţii Valahia şi  Bioterra, dar tinerii nu sunt tentaţi de munca în străinătate. “ Nu aş pleca la muncă pentru că nu ştiu ce mă aşteaptă acolo, cred că trebuie să munceşti din greu şi nu ştiu dacă merită . Au fost şi multe ţepe şi mi-e frică să plec aşa, de una singură.”, ne-a spus Iuliana Popa, o studentă de 21 de ani.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite