Strada pe care se dărâmă casele din cauza TIR-urilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niculina Mihai se plânge că i se dărâmă casa
Niculina Mihai se plânge că i se dărâmă casa

Strada Alexandru Ghica, situată la intrarea în Alexandria, dinspre Bucureşti, este tranzitată zilnic de TIR-uri şi maşini de mare tonaj. Locuitorii de aici sunt disperaţi de  faptul că trepidaţiile provocate de tiruri pe şoseaua plină de gropi le-au crăpat pereţii şi le-au distrus casele.

Strada Alexandru Ghica ţine loc de drum de centură pentru toate maşinile de mare tonaj care intră în oraş dinspre Bucureşti şi se îndreaptă către Craiova. Practic, aceasta este singura stradă din oraş pe care pot circula TIR-urile sau camioanele. Alexăndrenii de pe strada Alexandru Ghica, care locuiesc la case trăiesc zilnic un coşmar. Din cauza faptului că strada este plină de gropi şi denivelări, fiecare maşină care trece pe şosea este percepută de aceştia ca un cutremur. Trepidaţiile zilnice au făcut ca, la majoritatea caselor de pe această stradă, case mai vechi, să apară crăpături în ziduri. Dumitra Balauru, o pensionară de 62 de ani, spune că  îi apar periodic noi  crăpături în ziduri : “Trebuie să repar în fiecare an. TIR-urile astea ne distrug casele, apar fisuri mereu. Mi.am pus şi eu termopane, am izolat pereţii, dar degeaba. Casa se distruge din cauza maşinilor”, se plânge femeia.
În aceeaşi situaţie este şi Niculina Mihaiu, o altă locatară de pe strada Al. Ghica. Aceasta spune că îi vibrează toţi pereţii din casă şi i-au apărut fisuri. “Când trece un TIR pe stradă, tremură patul şi tot ce avem în casă. Zici că e cutremur.  În fiecare vară cârpesc pereţii ca să astup crăpăturile. Şi pe urmă apar iar. Trebuie să se găsească o soluţie că altfel cade casa pe mine”, spune bătrâna.
Locuitorii de pe Alexandru Ghica au mers în repetate rânduri la primărie să ceară ajutor pentru problema lor, dar edilii nu au găsit până acum nici o soluţie.
Primăria vrea să treacă strada în administrarea Drumurilor Naţionale

Primăria Alexandria vrea să scape de strada Alexandru Ghica, pentru că nu are bani să o repare. Edilii au făcut demersuri să treacă acest tronson de drum,  din administrarea consiliului local în administrarea Companiei de Drumuri Naţionale, considerând că strada Alexandru Ghica face parte din DN 6 (Bucureşti-Alexandria-Craiova). Edilii au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea acestui tronson de drum, şi potrivit evaluărilor, repararea ar costa peste 8 milioane  de lei, sumă de care primăria nu dispune. Răspunsul venit din partea Companiei de Drumuri Naţionale nu a fost favorabil intenţiei edililor. “Vă comunicăm că CNADNR-SA nu poate prelua sectoare de drum din administrarea consiliilor locale, în baza motivaţiei constând în faptul că autorităţile locale nu dispun de fondurile necesare pentru întreţinerea şi repararea acestora”, se arată într-o adresă trimisă anul acesta Primăriei Alexandria de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.
Victor Drăguşin, primarul municipiului Alexandria consideră că atâta vreme cât strada este dristrusă de maşini care nu aparţin alexăndrenilor, nu ar trebui reparată cu banii contribuabililor din oraş. În ceea ce priveşte situaţia locuitorilor de pe Alexandru Ghica, ale căror case se dărâmă, municipalitatea încă mai caută soluţii.



Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite