Start la bacalaureat 58 de elevi teleormăneni susţin proba orală la limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Astăzi începe bacalaureatul de toamnă cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de limba română. Pentru prima dată în judeţ, toate centrele de examen vor fi supravegheate video. Peste 1900 de candidaţi sunt aşteptaţi la probele scrise ale bacalaureatului.

Proba de evaluarea a competenţelor lingvistice de limba română, programată astăzi, va fi susţinută de 58 de candidaţi. Alţi  68 de elevi vor susţine proba orală al limba modernă programată în zilele de 23-24 august. Proba de competenţe digitale, din zilele de 25 şi 26 august va fi susţinută de 65 de elevi teleormăneni. Pentru probele orale Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a stabilit trei centre de examen: Liceul Pedagogic " Mircea Scarlat" din Alexandria, Liceul Economic Administrativ Roşiorii de Vede şi Colegiul Tehnic " David Praporgescu" Turnu Măgurele. Probele scrise se vor desfăşura în cinci centre de examen: cele de mai sus, Liceul teoretic " Al. I Cuza" din Alexandria şi Colegiul Anastasescu Roşiorii de Vede. Lucrările elevilor vor fi evaluate în două centre de evaluare.

Probele scrise încep săptămâna viitoare

Prima probă scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat va avea loc în data de 29 august, În data de 31 august, candidaţii vor susţine proba obligatiorie a profilului.Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, se va susţine în data de 2 septembrie. Primele rezultate vor fi afişate duminică, 4 septembrie şi în aceeaşi zi se vor depune contestaţii. Rezultalele finale ale examenului de bacalaureat se vor afişa în data de 7 septembrie.
Aproximativ 1900 de elevi teleormăneni vor susţine bacalaureatul pentru a doua oară, după ce au picat examenul în prima sesiune. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, în toate centrele de examen au fost montate  camere video.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite