Spitalul Judeţean riscă să rămână în frig, pentru că nu se ştie cine mai e director!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean din Alexandria este, de trei zile, scena unor scandaluri ca la uşa cortului, mărul discordiei fiind postul de manager.Fostul director, Florentina Cătrună a „confiscat” toate documentele unităţii , iar directorul interimar, Valentin Filip a pus mâna pe ştampile şi pentru că nu are cine să plătească combustibilul, bolnavii riscă să rămână în frig.


Începutul lui 2011 găseşte cea mai mare unitate spitalicească din judeţ într-o degringoladă totală. În data de 4 ianuarie, managerului Florentina Cătrună i-a expirat mandatul şi în aceeaşi zi, în faţa comisiei formată din Consiliul de Administraţie al spitalului, aceasta a susţinut un concurs, la care a fost singura candidată şi pe care spune că l-a promovat. Comisia şi concursul din 4 ianuarie nu au fost  recunoscute de Consiliul Judeţean Teleorman, în subordinea căruia se află spitalul şi în aceeaşi zi, instituţia a numit un director interimar, în persoana chirurgului Valentin Filip. Scandalul a izbucnit în momentul în care cei doi au vrut să se instaleze în birou şi să preia documentele. După ce s-au îmbrâncit şi au încercat să se scoată unul pe altul din birou, conflictul fiind aplanat numai după apariţia poliţiei, Florentina Cătrună  a „ confiscat „ documentele unităţii, iar Valentin Filip a pus mâna pe ştampile.
Managerul Cătrună susţine cu tărie că, în urma concursului, este director al spitalului pentru încă trei ani. „ Eu sunt director. Am luat concursul , comisia de examen mi-a validat mandatul pentru încă trei ani”. Pe de altă parte , chirurgul Valentin Filip susţine că el este director şi are toate prerogativele în baza ordinului de numire semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. „ Eu sunt director de pe 4 ianuarie, de la 7 dimineaţa.Cătrună nu mai este angajata aici, nu mai are ce să caute în spital”.

Spitalul riscă să rămână în frig peste două zile

Unitatea spitalicească mai are combustibil doar pentru două zile. Spitalul se încălzeşte cu centrală proprie care funcţionează pe bază de CLU . Din cauza gerului din ultimele zile, stocul este pe terminate şi ar trebui achiziţionată o altă cantitate de CLU. Numai că, în vreme ce un director are actele şi unul şatmpilele, şi nu cad la nicio înţelegere, nu are cine să solicite şi să plătească combustibilul. „ În două zile rămânem fără combustibil, dacă situaţia nu se clarifică, bolnavii rămân în frig. Eu sunt manager şi nu trebuia să mi se ia ştampilele” ,spune Florentina Cătrună. Şi ValentinFilip cunoaşte problema căldurii, dar cere documentele ca să poată face demersurile necesare.

Medicilor nu are cine să le semneze raportul de gardă

În vreme ce în partea administrativă a spitalului scandalul nu se mai termină, medicii şi asistentele de pe secţii sunt bulversaţi. Nu are cine să le semneze rapoartele de gardă şi nu au cui să înainteze referatele. „ E fără precedent aşa ceva. Spitalul e plin de datorii,  nu avem medicamente, decât strictul necesar. Nu avem perfuzoare, pefuzii. Situaţia e cunoscută de cei care se ceartă acum pentru postul de director. Niciunul nu merită postul asta.”ne-a spus un medic din spital.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite