Şomerii şi agricultorii pot câştiga bani, participând la cursurile AJOFM!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană  de Ocupare a Forţei de Muncă Teleorman derulează un proiect susţinut din fonduri europene prin care teleormănenilor fără ocupaţie li se oferă şansa de a câştiga bani, urmând cursuri de formare.

 Proiectul „ Antreprenoriatul  în mediul rural-O şansă de ocupare” se adresează  unui număr de 1200 de persoane din mediul rural, persoane ocupate cu agricultura de subzistenţă, persoane inactive, şomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. „ Aceştia au şansa de  participa la programe de formare profesională,  la activităţi de evaluare a cunoştinţelor existente. Vor fi acordate 450 de burse de studii în valoare de  250 de lei pe lună şi 40 de burse de merit în valoare de 300 de lei pe lună”, spune Diana Ciuhureanu, responsabil proiect.
Proiectul este derulat în parteneriat agenţiile judeţene din Sibiu, Satu Mare , Hunedoara dar şi cu o firmă din Grecia, iar potrivit parteneriatului 50 dintre cursanţi vor avea şansa de a participa la un schimb de experienţă în Grecia.

Peste 400 de teleormăneni s-au înscris deja

Data limită de înscriere pentru persoanele interesate este 28 februarie.  „S-au înscris până acum peste 400 de persoane, bărbaţi şi femei din mediul rural care sunt şomeri, asistaţi social, casnice, studenţi. Cei interesaţi mai au la dispoziţie patru zile până la expirarea termenului limită de înscriere” ne-a spus Liliana Neacşu, asistent manager de proiect în Teleorman.
Cei înscrişi vor fi selectaţi în funcţie de cerinţele şi nevoile specificate în fişele de înscriere şi vor fi împărţiţi în mai multe grupe. Proiectul care oferă teleormănenilor şi posibilitate de formare  profesională, dar şi posibilitate de a câştiga bani beneficiază de o finanţarea europeană de 13.302.930, 19 lei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite