Silviu Popescu, instructorul singurei trupe de street-dance din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexăndreanul de 22 de ani, student la Drept în ultimul an, este instructorul trupei   de street-dance „2DaysCrew”  care a câştigat locul întâi la concursul naţional „ Talent Show”. Tânărul este autodidact şi a învăţat singur mişcările de dans.

Silviu îşi aminteşte că a fost pasionat de dans încă de la vârsta de 4 ani. „ Mi-a plăcut dansul de mic. Nu m-au dus părinţii la cursuri de dans, am învăţat singur, dansam prin casă. Pe la 13 ani, am început să merg la chefuri cu fratele meu mai mare şi dansam pe la toate petrecerile”,  povesteşte Silviu. Tânărul, mare admirator în adolescenţă, al lui Michael Jackson, îşi aminteşte că  a învăţat singur mişcările de dans al idolului său.
A format prima trupă de dans în clasa a VI-a. „ Împreună cu nişte vecini au făcut în clasa a VI-a o trupă de dans. Era o trupă de breakdance , inspirată de trupa în mare vogă atunci, Simplu. Nu aveam o locaţie specială pentru repetiţii, repetam pentru unde apucam, pe acasă, la şcoală. A durat cam un an , după care nu am mai continuat”, povesteşte Silviu. A continuat însă să iubească dansul şi să înveţe figuri noi. „ Toată lumea mă încuraja să fac ceva cu dansul, că am talent, dar la vârsta aia, în şcoala generală şi în liceu, m-am ocupat mai mult de şcoală, dansul fiind doar un hobby”, mai spune Silviu.

Coregraf şi manager

După liceu, Silviu a vrut să urmeze o carieră în poliţie, s-a pregătit pentru Academia de Poliţie, dar a ratat admiterea şi s-a înscris la Facultatea de Drept  din cadrul Universităţii Spiru Haret, filiala Alexandria. „ În 2009 am fost rugat de nişte prieteni, care aveau o trupă de streetdance, să fiu coregraful lor. Mă ştiau de mult, ştiau că îmi place să dansez şi să  creez figuri de dans şi am acceptat. Aşa a luat fiinţă trupa „ 2DayCrew”. De atunci m-am ocupat de coregrafia lor”, spune Silviu.
Ceea ce a început mai mult la un hobby în 2009, s-a dovedit a fi în următorul an un succes. Trupa „ 2DaysCrew” a început să danseze pe la balurile bobocilor din oraş, pe la manifestări şi evenimente şi a început să aibă succes.
La finalul anului trecut, Silviu şi trupa lui au participat la faza locală a concursului „ Talent Show” desfăşurată la Alexandria, în organizarea Clubului Rotary. „ Am câştigat locul I la faza locală şi am mers la Râmnicu-Vâlcea, la faza naţională a concursului. Acolo am ocupat tot locul I”, povesteşte tânărul. Silviu se ocupă şi de manageriatul trupei, caută sponsori şi încheie contracte pentru spectacole.

Vrea să urmeze Facultatea de Coregrafie

Silviu va termina anul acesta cursurile facultăţii de Drept, dar nu ştie dacă va urma o carieră în domeniu. „ Am ales Drept-ul nu neapărat ca să profesez, ci ca să învăţ legea pentru mine. Dacă ştii legile, ştii să te apari.”, a mai spus Silviu.
Tânărul ar vrea să urmeze cursurile Facultăţi de Coregrafie şi nu exclude varianta în care, în viitor, ar îmbrăţişa o carieră în domeniul artistic.

Întrebări şi răspunsuri

-Ai o trupă model de streetdance sau un dansator pe care îl admiri?

-Da, îmi place Channing Tatum, actorul principal din filmul „ Step up 1”. Avem acelaşi stil de dans, asemănător.

-Părinţii ce părere au despre pasiunea ta?

-Părinţii m-au sprijinit întotdeauna. Sunt alături de mine în tot ceea ce fac.

Ce-i place?

„Îmi place să călătoresc, să mă duc la munte, să dansez, evident.Îmi place dulciurile foarte mult”


Ce nu-i place?

„ Nu îmi plac bădăranii, nu îmi plac manelele. Nu îmi place minciuna, nu o suport”.

PROFIL

Nume:Silviu Popescu

Născut:19 ianuarie 1989

Studii: Facultatea de Drept, Universitatea Spiru Haret, anul III

Familie: un frate

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite