Se tem să nu le cadă coşul de la centrală în cap!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii blocului J 130 de pe strada Independenţei din Alexandria merg cu grijă prin zona imobilului în care locuiesc de teamă să nu se trezească cu coşul de la centrală în cap.

Blocul lor este lipit de CT 7, iar de  ceva vreme de pe coşul centralei se desprind bucăţi de tencuială. „ Cade aproape zilnic câte o bucată de tencuială din coş. Ne uităm în sus mereu când mergem pe lângă bloc, ca să nu ne cadă în cap. Este periculos”, ne-a spus Mihai Macicaş, un locatar la etajul 10 al blocului J 130 . Locatarul a făcut mai multe sesizări către societatea Terma Serv solicitând repararea coşului de la centrală şi pentru că nu a primit niciun răspuns favorabil a ajuns în instanţă. „ I-am dat în judecată pentru faptul că din cauza căderilor de tencuială mi-au stricat faţada pe care o făcusem  odată cu izolaţia termică. I-am dat în judecată şi le-am cerut să repare. Ce aşteaptă? Să cadă la cineva în cap să îl omoare, ca să ia vreo măsură”, ne-a mai spus locatarul dim J 130.  Oamenii din bloc se tem ca tencuiala, care cade frecvent, să nu ajungă să le rănească copiii şi nepoţii care se joacă în faţa şi în spatele blocului lor.
Problema coşului este cunoscută şi la nivelul asociaţiei  , după cum ne-a spus preşedintele  Condominiului  90, Gorea Marin. „ Este o problemă şi ar trebui reparat. Eu sunt martor în procesul cu Terma Serv şi aşteptăm să vedem cum se rezolvă în instanţă”, ne-a spus acesta.

Terma Serv nu are bani pentru reparaţii

Terma Serv susţine că  banii pentru repararea coşului ar trebui să vină de la primărie. „ Noi nu avem niciun ban pentru investiţii anul acesta. Primăria ar trebui să ia o decizie ce facem cu coşul,  să se aloce bani prin consiliu local pentru reparaţii. Având în vedere că centrala merge acum cu gaz şi nu mai emit noxe ca atunci când foloseam CLU, coşul ar putea fi înlocuit cu unul mai mic, dar banii trebuie să vină de la primărie.”,  ne-a spus Virgil Păunică, inginerul-şef de la Terma Serv. Cum Alexandria nu are la acest moment buget, nu se ştie dacă la capitolul investiţii va fi inclusă în 2011 şi reparaţia coşului

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite