Se caută îngrijitori pentru porcii şi vacile din Danemarca!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Angajatorii danezi caută  în România lucrători pentru  fermele  de cultivare a legumelor şi de creştere a porcilor şi vacilor.

 Oferta este deschisă şi teleormănenilor, prin servicul Eures din cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Teleorman.  „ Angajatorii danezi doresc să angajeze aproximativ 50 de lucrători stagiari. Aceştia trebuie să aibă între 18 şi 30 de ani  şi să fie absolvenţi de liceu agricol sau de facultate cu profil agricol. Pot fi chiar elevi sau studenţi care încă nu au absolvit încă aceste forme de învăţământ” a declarat Iuliana Bădica, purtător de cuvând al AJOFM Teleorman. Cei  care au cunoştinţe temeinice de limba engleză şi mai posedă şi carnet de conducere pentru tractor vor avea un avantaj la selecţia făcută de angajatorii danezi.
Salariul oferit de fermele de creştere a animelor din Danemarca ajunge la 1260 de euro, iar durata contractului de muncă este cuprinsă între  6 şi 18 luni. Serviciul Eures specifică faptul că nu toţi angajatorii danezi oferă şi cazare, iar cei care vor putea locui la ferme, vor trebui să scoată din buzunar pentru chirie 200-300 de euro.

47 de teleormăneni interesaţi de joburi

La Serviciul Eures din cadrul AJOFM Teleorman au venit deja 47 de teleormăneni să se intereseze de munca la fermele de animale din Danemarca. „  Oamenii au cerut relaţii la telefon sau au venit deja la sediul nostru. După  data de 1 martie, când expiră termenul limită de depunere a CV-urilor vom şti exact câţi teleormăneni vor participa la selecţie.”, a mai spus Iuliana Bădică, purtător de cuvânt al AJOFM Teleorman.
În 2010, 159 de teleormăneni şi-au depus dosare pentru a obţine un loc de muncă în străinătate. 17 persoane au plecat în final, prin serviciul Eures, să lucreze în domenii diferite în ţări din Europa.

CIFRA
13
În februarie vor pleca la muncă în străinătate 13 teleormăneni care şi-au depus dosarele în noiembrie pentru joburi în agricultură din Spania.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite