START LA BACALAUREAT: După „ şpaga” de anul trecut, profesorii suflă şi în iaurt!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Peste 3500 de absolvenţii de clasa a XII-a au intrat de astăzi în emoţiile examenului de bacalaureat. După scandalul de anul trecut, când bacalaureatul în Teleorman a stat sub semnul şpăgii şi s-a soldat cu trimiterea în judecată a patru persoane, emoţii au şi organizatorii care speră ca episodul să nu se mai repete.

 Măsuri sporite de supraveghere nu au putut fi luate, pentru că nu s-au găsit bani de camere video. Doar patru unităţi de învăţământ  liceal dispun de sisteme de supraveghere, dar camerele sunt pe hol sau la intrările în unităţi şi nu monitorizează sălile de examen. În aceste condiţi, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman face apel la conştiinţa dascălilor. „ Eu zic că după experienţa de anul trecut, profesorii vor sufla şi în iaurt. Noi vom face oricum, înaintea probelor scrise, instruiri cu preşedinţii şi membrii comisiilor de bacaluareat în care îi vom atenţiona să fie corecţi. Eu cred că episodul de anul trecut nu se va mai repeta”, a spus inspectorul general Constantin Amariei.
Cei 3500 de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 3170 provin din seria curentă, susţin astăzi şi mâine proba orală de limba şi literatura română. Următoarele două probe orale, de evaluare a competenţelor digitale şi de limba străină, se vor susţine în intervalul 10-23 iunie. Candidaţii la bacalaureat vor intra, începând cu data de 27 iunie, în emoţiile probelor scrise.

În Teleorman sunt 9 centre de examen şi 3 de evaluare a probelor scrise

Probele scrise ale primei sesiuni de bacaluareat se vor desfăşura în 9 centre de examen. Acestea au fost stabilite la: Colegiul Naţional “ Al. Ghica” Alexandria, Grup Şcolar Tehnic Alexandria, Liceul teoretic “ Al. I. Cuza” Alexandria, Liceul Economic-Administrativ Roşiorii de Vede, Grupul Şcolar Agricol Roşiorii de Vede, Colegiul Tehnic “ David Praporgescu” Turnu Măgurele, Liceul Teoretic “ Marin Preda” Turnu Măgurele, Grup Şcolar Tehnic Videle şi Liceul teoretic Zimnicea .
Lucrările elevilor vor fi corectate în trei centrele de evaluare stabilite de comisia de bacalaureat la Liceul pedagogic “ Mircea Scarlat” Alexandria, Colegiul Naţional Anastasescu Roşiorii de Vede, Grup Şcolar “ Sf. Haralambie” Turnu Măgurele.

Calendar

6-8 iunie-proba orală de limba română
10-17 iunie-proba de competenţe digitale
20-23 iunie-proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de ciruclaţie internaţională
27 iunie-proba scrisă la limba şi literatura română
29 iunie-proba obligatorie a profilului
1 iulie-proba la alegere a profilului şi specializării
3 iulie-afişarea rezultatelor parţiale
4 iulie-depunerea constestaţiilor
5-7 iulie-rezolvarea constestaţiilor
8 iulie-afişarea rezultatelor finale

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite