SCUMPIRE: Alexăndrenii vor plăti facturi duble la întreţinere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terma Serv  a propus dublarea  preţul de facturare  al gigacaloriei, ceea ce însemnă că alexăndreni ar putea vor plăti la iarnă facturi de două ori mai mari la  întreţinere.

Consilierii locali vor decide în şedinţa din octombrie cu cât va creşte exact preţul, plecând de la propunerea societăţii Terma Serv. Societatea a anunţat public intenţia de majorare a preţului de facturare la energia termică de la 180 lei/Gcalorie, până la 410,82 lei/Gcal pentru centrala de zonă de la IAICA şi 334, 97 lei/Gcal pentru centralele de cvartal, acestea din urmă fiind valorile actuale pentru preţul de producţie. Practic, societatea propune creşterea preţului de facturare pentru populaţie până la preţul de producţie, fiind eliminată astfel diferenţa care până acum era suportată din subvenţie. „ Până acum populaţia plătea preţul de facturare de 180 lei/Gcal, în condiţiile în care preţul de producţie era dublu, dar diferenţa era suportată din subvenţie. Acum nu mai ştim dacă va mai veni subvenţie de la bugetul de stat şi ca atare am anunţat intenţia de creştere preţului pentru populaţie, până la valoarea de facturare” ne-a declarat directorul Terma Serv Traian Constantinescu. Conducerea societăţii afirmă că decizia finală a creşterii preţului gigacaloriei va aparţine consilierilor locali .” Eu nu spun că va creşte cu atât. Consilierii vor decide” a mai spus directorul.
Alexăndrenii s-au îngrozit la gândul că preţul giogacaloriei s-ar putea dubla, iar facturile la întreţinere ar putea exploda la iarnă.  „ Eu am plătit la trei camere aproximativ 330 lei dacă se va întâmpla aşa cum se aude, să plătesc dublu, adică aproape 700 de lei, o să fie nenorocire. Adică dau mai mult de jumătate din salariul meu la Terma Serv. Nu ştiu ce o să ne facem” ne-a spus Ileana Zugravu, o alexăndreancă de 42 de ani.

Ajutoare pentru căldură doar pentru cei cu venituri mici

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin nu crede că anul acesta se va mai acorda subvenţie de la bugetul de stat şi precizează că în bugetul local  au fost prevăzute sume doar pentru acordarea ajutoarelor de căldură de care vor beneficia persoanele cu venituri reduse :” Dacă de la bugetul de stat nu va veni subvenţie, nici noi nu vom acorda, că nu avem de unde. Alexăndrenii vor plăti astfel preţul de producţie al gigacaloriei . Excepţie vor face doar cei cu venituri de până la 660 lei/ membru de familie care vor primi ajutoare de încălzire”.




Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite