S-a încheiat Programul „ Grădiniţa estivală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Şcoala cu clasele I-VIII „ Alexandru Colfescu” din Alexandria s-a încheiat astăzi Programul „ Grădiniţa estivală”, iar cei 20 de copii beneficiari au participat la o serbare şi au primit diplome.

Grădiniţa estivală face parte din proiectul „ Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I”, proiect implementat de Ministerul Educaţiei şi Fundaţia Ruhama. În Teleorman programul a fost lansat la începutul lunii august,  în 10 unităţi de învăţământ.

Au fost cuprinşi în proiect 200 de copii cu vârste între 5-8 ani din municipiile Alexandria, Turnu Măgurele şi Rosiorii de Vede şi comunele Brânceni, Pietroşani, Furculeşti, Bogdana, Plosca, Scrioaştea.
Copiii, provenind din familii defavorizate, au venit zilnic la şcolile cuprinse în program, au susţinut activităţi educative, au primit kituri educaţionale şi au servit o masă caldă. La Şcoala „Alexandru Colfescu” din Alexandria, de micuţi a avut grijă educatoarea Sonia Toader. La festivitatea de închidere a programului, beneficiarii Grădiniţei estivale, au demonstrat să au învăţat ceva şi că au prins drag de şcoală.” Toţi vor intra acum în clasa I, la această şcoală” ne-a spus Gabriela Goran, inspector în cadrul ISJ Teleorman.

Urmează „ Şcoală după şcoală”

Tot în cadrul proiectului „ Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I”, în luna octombrie, la cele 10 şcoli cuprinse în proiect va debuta programul „Şcoală după şcoală”. „ Câte 14 elevi din fiecare şcoală vor participa la acest program, vor primi îmbrăcăminte, o masă caldă zilnic şi îşi vor face temele în prezenţa învăţătoarelor” ne-a mai spus inspectorul Gabriela Goran.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite