S-a dublat numărul virozelor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Vremea rece din ultimele zile a dus la dublarea numărului de viroze, potrivit datelor prezentate de Direcţia de Sănătate Publică Teleorman.Aproape 700 de persoane s-au prezentat la medicii de familie acuzând simptome de viroze, de la afecţiuni simple, până la pneumonii.

Dacă în prima săptămâna din luna octombrie aproximativ 350 de persoane s-au îmbolnăvit de viroze, în a doua săptămână a lunii, numărul acestora s-a dublat. “ Noi am început raportarea virozelor odată cu luna octombrie şi deja se simte o creştere acută a persoanelor afectate. Săptămânile  anterioare numărul celor afectaţi de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare nu a depăşit 350. Acum, la cea mai recent raportare, numărul s-a dublat. Avem aproape 700 de cazuri. Mai multe de jumătate dintre persoanele bolnave sunt copii cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani. “ ne-a spus dr. Elena Picu, director adjunct Direcţia de Sănătate Publică Teleorman.
Majoritatea celor loviţi de răceală au acuzat forme uşoare şi s-au tratat cu medicamentele date de medicii de familie. 109 cazuri au ajuns însă la spital şi au necesitat internare şi un tratament mai complex. “ Cei internaţi au fost mai mult copii. În cazul lor este indicată internarea pentru a sta sub permanenta supraveghere a unui medic specialist. Cele mai grave forme au fost pneumoniile” ne-a mai spus dr. Elena Picu.
Şi medicii de familie confirmă înmulţirea cazurilor de viroze. “ Am avut în ultima perioadă mai multe cazuri decât de obicei. A  început şi şcoala şi în colectivitate bolile se extind mult mai repede. Bolnavii vin întâi la noi, pentru consultaţii, pentru că în cazul copiilor se dau reţete gratuite, iar pentru adulţi, se dau compensate” ne-a spus dr. Dragoş Marian Petcu, medic de familie din Alexandria. Doctorul recomandă alexăndrenilor să se prezinte la cabinet la primele simptome de boală pentru că, netratate corespunzător, virozele se pot complica. “ În funcţie de bagajul genetic, o simplă viroză se poate complica” a mai spus medical de familie.

Deocamdată nici un caz de gripă, dar s-au solicitat 50.000 de vaccinuri antigripale

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică se aşteaptă ca, în perioada următoare, pe fondul răcirii vremii, numărul îmbolnăvirilor să crească. Nu ar fi exlus, mai spun medici, să apară şi primele cazuri de gripă : “ Deocamdată nu am avut cazuri de gripă, dar dacă vremea se va înrăutăţi, nu este exclus să apară şi gripa şi în această situaţia, va creşte şi numărul internărilor” a mai spus reprezentanta conducerii DSP.
DSP Teleorman va începe la sfârşitul lunii vaccinarea împotriva gripei şi a solicitat Ministerului Sănătăţii 50.000 de doze de vaccine care vor ajunge la cabinetele medicilor de familie şi la medicii specialişti. Vor fi vaccinaţi cu prioritate copiii, persoanele cu diferite afecţiuni, bătrânii şi personalul medical.

Vreme rece în continuare

Meteorologii anunţă vreme rece în următoarea săptămână. Duminică, la Alexandria se vor înregistra doar 15 grade ziua, iar noaptea temperaturile vor scădea până la 9 grade. Prima zi a săptămânii vine tot cu vreme rece-15 grade ziua şi 10 grade noaptea. În restul zilelor de săptămâna viitoare temperaturile nu vor depăşi 17 grade.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite