Pubele-clopot în 11 locaţii din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandria este primul oraş din Teleorman în care a început colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje de la populaţie.

Firma Eco-Rom Ambalaje a pus la dispoziţia serviciului de salubritate  din Alexandria Alexsal Prest, 22 de pubele clopot şi s-a angajat că va suporta costul transportului deşeurilor. Pubele clopot, albastre pentru hârtie şi galbene pentru plastic, au fost montate în 11 locaţii din Alexandria. “ Pubelele acoperă 15% din populaţia municipiului. Intenţionăm ca, până la finalul anului, să acoperim aproape 30% din populaţia oraşului, iar  în 2012, tot oraşul”, a spus Sorin Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje. Alexsal Prest va opera containerele cu ajutorul unor maşini special utilate pentru fiecare flux de ambalaje în parte. Operatorul recunoaşte că, pentru societate, acţiunea, înseamnă un efort în plus, pentru că va trebui să achiziţioneze maşini noi şi să presteze în plus o activitate, fără niciun venit. “ Prin colectarea selectivă a cât mai multor ambalaje, va scădea cantitatea de deşeuri municipal depozitate şi astfel vom putea menţine actualul preţ la gunoi. Este foarte scump să ducem deşeurile la depozit şi am făcut eforturi să menţinem tarifele la gunoi. Dacă vom colecta selectiv, vom menţine preţul la un nivel rezonabil, dacă nu , vom avea mari surprize cu preţul”, a avertizat Daniel Dincă directorul Alexsal.

Amenzi de peste 500 de lei pentru cei care nu respectă selectarea

Autorităţile sunt decise să-i convingă pe alexăndreni să colecteze selective gunoaiele şi să repsecte destinaţia pubelelor clopot. Poliţia locală va fi cu ochii pe pubele şi mai ales pe cei care aruncă gunoiul aici. Alexăndrenii care îşi vor arunca în pubelele clopot gunoiul menajer, riscă amenzi care pleacă de la 500 de lei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite