Primii brazi din Alexandria, aduși din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazii din Italia se vând în parcarea de pe strada Confederaţiei
Brazii din Italia se vând în parcarea de pe strada Confederaţiei

Brazii costă între 100 și 130 de lei, iar alexăndrenii spun că așteaptă și alte oferte mai ieftineUn comerciant din Slatina şi-a expus marfa din import în parcarea de pe strada Confederaţiei.

Gheorghe Marin din Slatina are deocamdată monopol pe piaţa de brazi naturali din Alexandria. Comerciantul a venit cu aproximativ 200 de brazi, pe care îi vinde cu preţuri cuprinse între 100 şi 130 de lei, în funcţie de mărimea lor. „Este pentru prima dată când vin la Alexandria. Am zis să încerc şi aici, ştiu că nu sunt brazi în judeţ şi m-am gândit că o să meargă vânzarea. Sunt cam dezamăgit acum. Deocamdată, cam slab, am vândut 5 - 6 brazi în două zile, ceea ce înseamnă foarte puţin pentru mine”, spune vânzătorul.
Alexăndrenii care vor să aibă de Crăciun brazi naturali au de ales între cei cu rădăcină şi cei fără rădăcină. Comerciantul venit din Slatina spune că cei care cumpără brazi cu rădăcină au mari şanse să îi pună în curte şi să îi aibă şi anul viitor. „Am şi brazi cu rădăcină. După experienţa mea, sunt 70% şanse ca aceştia să se prindă. Mulţi oameni au luat şi s-au prins”, spune Gheorghe Marin. Vânzătorul de brazi spune că va rămâne în Alexandria în funcţie de vânzări. Dacă acestea vor merge bine este posibil să rămână aici până la Crăciun. „Dacă văd că nu se cumpără nu o să mai stau. O să mă îndrept către alt oraş”, a mai spus Gheorghe Marin.
Majoritatea alexăndrenilor care au trecut astăzi prin parcarea din zona bazarului Lipscani s-au oprit să admire brazii din Italia. De cumpărat, însă, mai toţi s-au abţinut, cu gândul că până la Crăciun preţul va scădea. „ Nu cumpăr, doar mă uit şi eu să văd ce preţ au. 100 de lei mi se pare foarte mult ca să îl ţii în casă două săptămâni, pentru că pe urmă îl arunci. Anul trecut am luat unul natural cu 50 de lei, dar chiar în săptămâna Crăciunului”, ne-a spus Toma Florea, una alexăndrean de 43 de ani.

Brazii artificiali se vând şi cu 30 de lei


Alternativa la brazii naturali aduşi din Iialia sunt cei artificiali, care se găsesc prin mai toate magazinele. În funcţie de mărime, preţul acestora pleacă de la 30 de lei şi ajunge până la 100 de lei. Alexăndrenii au de ales între brazii verzi şi cei argintii. După spusele comercianţilor, nici vânzările la brazii artificiali nu sunt, deocamdată, prea strălucite. „Cred că şi-au cam luat toţi în anii trecuţi, iar cei care nu şi-au luat vor cumpăra naturali. Am vândut de o săptămână cam 7 brazi mari şi 2 din aceia de birou, mai mici”, ne-a spus un comerciant de brazi artificiali din Piaţa Centrală, Gelu Achim.


CITAT
Cred că, mai degrabă, voi lua unul artificial, dacă preţul nu va scădea.
Toma Florea
client

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite