Primăriile au preluat taberele din judeţ şi vor să le readucă la viaţă cu bani europeni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăriile Nanov şi Vedea au preluat taberele şcolare din zonă , după ce complexurile au stat 20 de ani în paragină. Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport le-a predate pentru că nu avea bani să investească în ele, iar edilii speră să le reînvie cu bani europeni.

Tabăra şcolară de la Nanov şi Centrul de Agrement Coşoteni au fost preluate de primăriile comunelor din zonă anul acesta, prin hotărâre de guvern. Ambele locuri mai existau ca şi tabere doar în amintiri şi în vechile hărţi, pentru că, în realitate,  nu mai sunt funcţionale de 20 de ani. Tabăra de la Nanov , situată în pădurea dintre Nanov şi Buzescu a fost înainte de 1990 una dintre cele mai frumoase locuri de acest gen din ţară. Într-o zonă verde, înconjurată de copaci şi foarte aproape de râul Vedea, tabăra aduna anual sute de copii din judeţ şi nu numai.  Copiii care au trecut prin tabăra de la Nanov sunt acum adulţi şi, în amintirea clipelor frumoase petrecute aici în copilărie, privesc cu regret căsuţele rămase în paragină. “ E mare păcat că a fost lăsată de izbelişte. Eu am fost aici când eram copil în clasele primare. Nici nu conta că era aproape de casă. Am stat o săptămână acolo cu copii, cu instrcutorii, aveam activităţi frumoase. Mare păcat să nu se găseşte cineva să o pună pe picioare”, ne-a spus Sanda Geambaşu, o alexăndreancă de 38 de ani.
Rămasă după 1990 în grija Ministerului Educaţiei Tineretului şi Sportului, care nu a găsit bani pentru asemenea investiţii, tabăra de la Nanov s-a deteriorat, sub trecerea timpului.  Abia anul acesta, autorităţile guvernamentale s-au gândit să predea taberele în subordinea primăriilor comunelor de care aparţin. Edilii le-au preluat cu gânduri bune şi cu intenţia de a le reintroduce în circuitul taberelor şcolare

Tabără de muzică la Nanov

Florina Grosu, edilil din Nanov are gânduri mari cu tabăra din localitate. “ Acolo s-ar putea face lucruri nemaipomenite. Nu este Teleormanul un judeţ cu obiective turistice, dar copiii ar putea fi atraşi aici cu activităţi. Am putea face o tabără cu profil de muzică unde să vină copii talentaţi din toată ţara.”, ne-a spus primarul din Nanov. La bugetul de 200.000 de lei al comunei, cu toate bunele intenţii ale edilului, o investiţie de proporţii în tabăra de la Nanov, este imposibil de suportat. Proiectele edililui se îndreaptă către fondurile europene. “ Aceasta e soluţie. Să accesăm fonduri europene pentru acest complex. Eu zic că se poate face. “ spune edilul din Nanov.

CASETA

Dunărica, singura tabără funcţională
Singura tabără funcţională din judeţ este “ Dunărica” din Zimnicea. Tabăra situată lângă Dunăre, cu o capacitate de 200 de locuri de cazare,teren de fotbal, tenis, bază de caiac-canoe şi cantină, adună anual copii din toată ţara. Tabăra a fost modernizată în urmă cu trei ani.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite